Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Γάμος ομοφύλων: «Ο πρωθυπουργός του Βελγίου παντρεύτηκε τον φίλο του»

Γάμος ομοφύλων: «Θα πάμε στο Ευρωδικαστήριο» - «Ο πρωθυπουργός του Βελγίου παντρεύτηκε τον φίλο του»
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει το ζευγάρι ομοφύλων που είχε παντρευτεί τον Ιούνιο του 2008 στο δημαρχείο της Τήλου, όμως ο Άρειος Πάγος, με πρόσφατη απόφασή του, ακύρωσε τον πολιτικό γάμο.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δικηγόρος του ζευγαριού, Βασίλης Χειρδάρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος» με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.
«Ο τελικός στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και το ζευγάρι ευελπιστεί ότι θα τους δικαιώσει. Ήμασταν σίγουροι για την απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν μας προξένησε έκπληξη» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Χειρδάρης.
Όπως υποστήριξε ο γνωστός δικηγόρος, ολοένα και περισσότερα κράτη νομοθετούν το γάμο ομοφύλων και αυτό θα είναι ένα βασικό επιχείρημα που θα τεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η νομοθέτηση γάμων ομοφύλων έχει επεκταθεί στον υπόλοιπο κόσμο. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε τον φίλο του» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, αναφέροντας το παράδειγμα του Ξαβιέ Μπετέλ ο οποίος το 2015 παντρεύτηκε τον Βέλγο σύντροφό του, Γκοτιέ Ντεστενέ.