Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Η μεγάλη προδοσία


 Είναι τώρα αρκετές μέρες, αν όχι και μήνες που η κοινή γνώμη ζει την φουρτούνα της αντίδρασης της κοινωνίας, απέναντι στον χαρακτήρα που πήρε το μάθημα των θρησκευτικών.
   Επειδή τα κροκοδείλια δάκρυα, μας  αφήνουν αδιάφορους... ειδικά δε, όταν χύνονται κατόπιν εορτής... θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
Είναι αλήθεια ότι το βιβλίο του οποίου κάποιες σελίδες παρουσιάζουμε ήταν διδακτικό βιβλίο της Β΄ Γυμνασίου το 1914!!! ?
Ποιός είναι η αιτία... και με ποιού την υπογραφή... έφθασαν οι Ελληνόπαιδες να διδάσκονται τις αηδίες των τελευταίων  χρόνων ?
Αν τέτοια βιβλία υπήρχαν το 1914 ποιος έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται.... ότι δεν έχουμε πρόταση για το ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο των Θρησκευτικών;...
Ας συγκρίνουμε τα θρησκευτικά του 1914 με τα θρησκευτικά του 2017.... και ας κλάψουμε για την κατάντια μας... Αλλά να εντοπίσουμε ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος.
   Έλληνες Ορθόδοξοι... μάλλον ζούμε προδομένοι εδώ και εκατό χρόνια.. ίσως και περισσότερο!!!
Λυπηρό αλλά αληθινό... αν είναι αλήθεια η ύπαρξη αυτού του διδακτικού βιβλίου που έπεσε τυχαία ερευνώντας το διαδίκτυο στα χέρια μας και που το έχει ψηφιοποιήσει  το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής!!!
Πάρτε μία γεύση του βιβλίου και ας δούμε τι... και ποιος... φταίει.....
Και επιτέλους δεν μπορούν πλέον κάποιοι.... να κρύβονται πίσω από το αλάνθαστο των θέσεών τους.....


ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ: