Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

«Δεν λογοκρίνουμε, δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις»

Η Επιστημονική Ένωση του «Ευαγγελισμού» απαντά στις επιθέσεις που δέχθηκε
Βασίλης Βενιζέλος
Με μία πολύ σαφή και ευγενική ανακοίνωση απαντά το Δ.Σ. της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στις λογής - λογής αιτιάσεις, αλλά και στα αιτήματα για επιβολή προληπτικής λογοκρισίας, που εκφράσθηκαν ακόμη και από 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο διάλογο, με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση για την ταυτότητα φύλου, την οποία διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ένωση.
Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ένωσης αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της:
Η Ένωση Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (Ε.Ε.Π.Ν.Ε.) είναι Επιστημονικό Ιατρικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΧ) με σκοπό την προαγωγή της Ιατρικής Επιστήμης γενικά και ειδικότερα: α) Την προώθηση και προβολή του Επιστημονικού έργου του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», β) τη γενικότερη επιμόρφωση και Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση του Ιατρικού και Επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» αλλά και γενικότερα Ελλήνων γιατρών και άλλων επιστημόνων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Π.Ν.Ε. θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι οργάνωσε την Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεώτερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/12/2017 και ώρα 13:00-14:30 στο αμφιθέατρο «Δώμα» (11ος όροφος) του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με ομιλήτρια την κ. Κ. Προκοπάκη, Παιδοψυχίατρο, Διευθύντρια ΕΣΥ στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παγκρατίου, Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
Σας ενημερώνουμε ότι:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Π.Ν.Ε. είναι υπεύθυνο για την κατάρτιση του Επιστημονικού/Εκπαιδευτικού Προγράμματος, το οποίο πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1945 στο αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ελέγχει ούτε παρεμβαίνει σ’ αυτό.
2. Το βήμα των Επιστημονικών Εκδηλώσεων του Ευαγγελισμού, είναι ελεύθερο και δίνεται σε Επιστήμονες του Νοσοκομείου, και όχι μόνο, που έχουν να παρουσιάσουν ένα θέμα. Σημειώνεται ότι δε γίνεται ποτέ προληπτική λογοκρισία σε αυτά που πρόκειται να λεχθούν, ούτε βέβαια λογοκρίνονται όσα ειπώθηκαν. Οι ομιλητές των εκδηλώσεων εκφράζουν τις απόψεις τους και όχι τη θέση της Ε.Ε.Π.Ν.Ε. ή/και του Νοσοκομείου. Τέλος το Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Ν.Ε. ενθαρρύνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
3. Ως προς την ουσία του θέματος, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες εκ μέρους των διαφόρων συλλογικοτήτων εκφράστηκαν, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ανακοίνωση της παρουσίασης του συγκεκριμένου θέματος από την κ. Κ. Προκοπάκη και χωρίς να ακούσουν το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ομιλία της Παιδοψυχιάτρου του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ήταν προσεκτικά διατυπωμένη και απόλυτα τεκμηριωμένη βιβλιογραφικά και κατά τη γνώμη της Ε.Ε.Π.Ν.Ε. δεν προσέβαλε κανέναν.