Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Έρχεται η «Happy Friday» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας

katanixis.gr: Είναι κάποια θέματα που συμβαίνουν γύρω μας, σαν σε κακόγουστη φάρσα...
Αφού λύσαμε όλα τα άλλα σοβαρά προβλήματα παιδείας, διαρρέεται μια είδηση, στο πνεύμα της καταναλωτικής μανίας της άλλης με το επίθετο black, μια ακόμη Friday μπουκάρει ακάλεστη στην καθημερινότητά μας.
Η παιδική ξεγνοιασιά και ανεμελιά, σερβίρεται προς λαϊκή κατανάλωση, σαν θέμα που χρίζει υπουργικής απόφασης.
Κούνια που μας κούναγε μωρέ. Η χρεωκοπία της ανθρώπινης λογικής σε όλο της το μεγαλείο.
Την ώρα που οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, απειλούν να αποστερήσουν από υπερχρεωμένους (γιατί άραγε;;) συνανθρώπους μας, το έσχατο ανάχωμα της αξιοπρέπειάς τους, την πρώτη κατοικία, άλλη μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού είναι σε εξέλιξη.
Επιλέξαμε σαν κοινωνία, μια ζωή χωρίς Χριστό.  Όλα τα άλλα είναι τραγικό επακόλουθο.
Έρχεται η «Happy Friday» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας
Τη δυνατότητα να αφήνουν οι μαθητές την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα δίνει πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.
Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε 25 δημόσια Δημοτικά Σχολεία, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη κ.α και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 Δημοτικά της χώρας.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Πολίτης διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του στο σπίτι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν… θέλησαν να αφήσουν την τσάντα στο σχολείο!
Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018.
Αρχικά, ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει προαιρετικά, και με απόφαση του συλλόγου, σε δύο το μήνα τις… «Happy Fridays» των μαθητών.