Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Θα πληρώσουν δείπνο 21 ατόμων για τον δημιουργό του γλυπτού Κωστή Γεωργίου

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Θα πληρώσει δείπνο 21 ατόμων για τον δημιουργό του γλυπτού Κωστή Γεωργίου
Δείπνο 21 ατόμων θα παραθέσει και θα πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προς τιμήν του γλύπτη Κωστή Γεωργίου, του οποίου θα καλύψει παράλληλα τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα φιλοξενίας στην πόλη, όταν έρθει για να τοποθετήσει το γνωστό έργο του με τους 7 αθλητές.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκεστο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το συνολικό ποσό που γράφηκε ως πίστωση για τα έξοδα που αφορούν τον γνωστό καλλιτέχνη, ανέρχεται σε 1.200 ευρώ και αφορά την προμήθεια “Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα & έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών’’
Την απόφαση υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης και προβλέπει: “Εγκρίνουμε τη διενέργεια της προμήθειας με τίτλο ” Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα & έξοδα φιλοξενίας φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών’’ (κάλυψη δαπανών ενός δείπνου, στα πλαίσια της μεταφοράς του γλυπτού στην Αλεξ/πολη, δωρεά του κ. Κων/νου Γεωργίου”.
Προφανώς και ο δήμος Αλεξανδρούπολης πρέπει να φιλοξενήσει τον γνωστό γλύπτη, αλλά ποια θα είναι αυτά τα 21 άτομα που θα πάρουν μέρος στο γνωστό παραλιακό μαγαζί της πόλης; Γιατί πρέπει να… τραπεζώσει με χρήματα του τόσους πολλούς ανθρώπους; Θα είναι και κάποια στελέχη της εταιρείας αναψυκτικών Green Cola, που αρχικά μας έλεγαν ότι έκανε δωρεά το έργο; Γιατί στην απόφαση του δήμου Αλεξανδρούπολης βλέπουμε να γράφεται ότι το γλυπτό είναι δωρεά του κ.Γεωργίου.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ 21 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ 1.200 ευρώ της φιλοξενίας του Κωστή Γεωργίου
Ως γνωστό, το άλλο έργο του κ.Γεωργίου, το “Phylax” προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στον δήμο Παλαιού Φαλήρου όπου τοποθετήθηκε και μάλιστα άγνωστοι το έδεσαν με σχοινιά σε τζιπ και το γκρέμισαν. Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχει το ίδιο για το έργο με τους 7 αθλητές τον έναν πάνω στον άλλο, όμως εκφράζονται έντονες επιφυλάξεις για το σημείο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί, αφού είναι δίπλα στο Ηρώον των αγωνιστών του 1821. Μάλιστα και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοππούλου εξέφρασε την διαφωνία της για τον χώρο, προτείνοντας άλλα σημεία της πόλης.