Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Μόνο με χαρτί γιατρού θα πέσουν φέτος οι πιστοί για τον σταυρό τα Φώτα!

Μόνο όσοι διαθέτουν χαρτί γιατρού θα “πέσουν” για τον σταυρό φέτος των Φώτων στην Ρόδο
Το Λιμεναρχείο Ρόδου εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναγράφεται πως όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού, θα πρέπει «να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους». Παράλληλα, για τους ανήλικους απαιτείται ειδική άδεια από τους γονείς τους.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ακόμα, πως οι αιτήσεις κατατίθενται έως την παραμονή της γιορτής και δεν θα γίνονται δεκτές ανήμερα.  
Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ρόδου:
Από το Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και με το νέο έτος στις 06-01-2018 ημέρα Σάββατο θα λάβει χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους.
Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρα από την 02-01-2018  μέχρι την 05-01-2018 (οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές).
Οι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύναται να συμμετάσχουν κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων.
Όλοι οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου ενώ θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό).