Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε.Ν. Καβάλας, «Ψήφισμα για το Μακεδονικό»

Καβάλα 23 Ιανουαρίου 2018
Αρ.Πρωτ. : 14
ΠΡΟΣ:  Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
Θέμα: «Ψήφισμα για το Μακεδονικό»
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας σε συνεδρίαση του στις 23-1-18 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την φημολογούμενη ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του.
Ενδεχόμενη ελληνική υποχώρηση θα ενισχύσει τον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό του γειτονικού κράτους, που διδάσκεται εμφαντικά στα σχολεία του και διαχέεται στην κοινωνία του. Ο Σύλλογος ασφαλώς και τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες. Συντάσσεται όμως με την καθολική βούληση όλων των Ελλήνων να μη δεχτούν τον σφετερισμό από την γείτονα της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Ιστορίας.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χαρίσει το Όνομα της Μακεδονίας μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
  • Από την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το καθήκον της, υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.
  • Να παραιτηθεί ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς καθώς εν τω μέσω των διαπραγματεύσεων,  στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων αποκάλεσε τους κατοίκους της χώρας «Μακεδόνες»..
Για το Δ.Σ.
img187