Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Όλοι μαζί μπορούμε…

Με αφορμή το ορόσημο των 10 εκατ. προβολών του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Ιστοχώρου ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες προσωπικές σκέψεις, με τους φίλους και αναγνώστες της.
Αισθάνομαι πηγαία ευγνωμοσύνη και ευχαριστία στο Θεό, για την ευλογία και την ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπό μου, να αποτελώ τον έσχατο συνεισφέροντα αρθρογράφο και σχολιαστή.
Πάνω και πέρα από την δική μου όμως συνεισφορά, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω τους παλαιούς και νέους διαχειριστές, ως απλός αναγνώστης.
Η katanixis.gr αποτελεί σημείο αναφοράς, στη σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία, γιατί χωρίς να υπολογίζει κόπο ή κόστος ή δυσαρέσκειες, χωρίς να λογαριάζει ανόσιες επιθέσεις, "Αρχιερατικό και ιερατικό μπούλινγκ" αλλά και δημοσιογραφικό πόλεμο λάσπης, υπηρετεί σταθερά και αταλάντευτα, τον Ορθόδοξο ομολογιακό αγώνα.
Πληροφορεί και αποκαλύπτει στον πιστό λαό του Θεού, τα σκάνδαλα των αιρετιζόντων αξιωματούχων της διοικούσης Εκκλησίας.
Ερευνά και ξεσκεπάζει το παρασκήνιο των πρακτικών τους και στηρίζει τον αγώνα κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.
Με ήθος αλλά και αυστηρότατα, με παρρησία αλλά και ταπεινά, δίνει τον αγώνα της, που τελικά δικαιώνεται από τον κόσμο.
Στη φιλόξενη τούτη γωνιά της κοινωνικής μας πραγματικότητας, όλοι μπορούν να εκφραστούν, χωρίς αφορισμούς και ύβρεις.
Δύναμη της είναι ο πιστός λαός, που συμμετέχει από κάθε γωνιά της γης, στέλνοντας άρθρα, φωτορεπορτάζ και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.
Εύχομαι ο Πλουταναδότης Κύριος, να αυξήσει και να διαφυλάξει, ιδρυτές, συντελεστές και τους διαχειριστές (παλαιούς και νέους), τους επισκέπτες και φίλους της. Το επόμενο ορόσημο τα 20 εκατ. προβολές, να κατακτηθεί στο μισό χρόνο, προς δόξαν Θεού.
Η κληρονομιά που κουβαλάει είναι βαριά και οι καιροί πονηροί.
Καλή Φώτιση
Υ.Γ.
Η άδικη, παράνομη και αντιπατερική δίωξη του ομολογητή πνευματικού μου πατρός π. Νικολάου Μανώλη, σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνη του ομοτίμου καθηγητού της Θεολογικής π. Θεοδώρου Ζήση, ας ξεσηκώσει τις συνειδήσεις κληρικών και μοναχών, αλλά και του πιστού λαού, πως ζούμε σε καιρό αιρέσεως. Το τίμημα είναι βαρύ και η Κατάνυξη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Εύχομαι ο καθένας να στηρίξει έμπρακτα και με συνέπεια.
Κοσμίδης Ελευθέριος Φυσικός, P.C. in Counseling U.O.I. Αρθρογράφος,
Υπ. επικοινωνίας και Δημ. Σχέσεων του Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου