Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Ομιλητής στο εθνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μητροπολίτης Σύρου

Ομιλητής στο εθνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μητροπολίτης Σύρου
Ανάμεσα στους ομιλητές του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία και την ονομασία των Σκοπίων θα είναι και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Για την παλλαϊκή και εθνικού χαρακτήρα συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, έχει κατατεθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων επωνύμων.
Την Δευτέρα 29/1 οριστικοποιήθηκε ότι το ρόλο του κεντρικού ομιλητή του συλλαλητηρίου θα αναλάβει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ανάμεσα στους ομιλούντες θα είναι και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, αφού όπως μετάδωσε το δελτίο ειδήσεων του Epsilon, ο Σεβασμιότατος κατάθεσε σχετικό αίτημα και θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών του συλλαλητηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αντίστοιχο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, είχαν λάβει μέρος 9 από τους 82 Μητροπολίτες της Ορθόδοξης  Εκκλησίας, αφού η κεντρική γραμμή της  Αρχιεπισκοπής δε συναινεί με συμμετοχή των εκπροσώπων της σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Σύρου έχει ξεκαθαρίσει ότι για να μιλήσει στο συλλαλητήριο θα πρέπει να έχει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου κι ότι αυτά που θα πει θα έχουν περισσότερο το χαρακτήρα χαιρετισμού παρά ομιλίας.  
Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη η ενεργή συμμετοχή του κ. Δωρόθεου στο επικείμενο εθνικό συλλαλητήριο, καθώς είναι γνωστό ότι διέπεται από πατριωτικό αίσθημα το οποίο ουδέποτε δίστασε να εκφράσει ανοιχτά και δημόσια.