Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Αντίλογος στα προσφάτως γραφέντα δια το πρόσωπο του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας

Αντίλογος στα προσφάτως γραφέντα εις τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Δια το πρόσωπο και το έργο του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας
Όσα στη συνέχεια θα παραθέσω δεν έχουν σκοπό να απαντήσω σε κανένα, αλλά δια την ενημέρωση των καλοπροαίρετων χριστιανών που ίσως να μη γνωρίζουν. Δεν είμαι ούτε άξιος ούτε ικανός για να αναφερθώ στο πρόσωπο και το έργο του Γέροντος Εφραίμ. Αλλά έπειτα από τόση λάσπη και κακοήθεια δεν ήταν δυνατόν να μη γράψω δυο λόγια.
Αυτός ο Ευλογημένος Γέροντας που εξομολογούσε για δεκαετίες έως και 12 ώρες ημερησίως, και όργωσε όλη την Αμερική και τον Καναδά, από πόλη σε πόλη από εκκλησία σε εκκλησία και από σπίτι σε σπίτι. Να διακονεί, εξομολογεί ,στηρίζει, ανακουφίζει ακατάπαυστα τους πάντες.
Καποιος από αυτούς που γράφουν εναντίον του έργου του Γέροντος Εφραίμ λέει ότι γέμισε όλη την Αμερική και τον Καναδά με μοναστήρια. Αληθές, αλλά με την μόνη διαφορά χωρίς προϋπολογισμό χωρίς συμβούλια χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς μεγάλα ονόματα και μεγάλα πορτοφόλια αλλά με τη χάρη και την πρόνοια του Θεού και την βοήθεια των απλών πιστών από Αμερική και Ελλάδα. Και πάντοτε χωρίς ούτε 1 δρχ στην τσέπη του. Αντιπροσωπευτικά θα αναφέρω ένα περιστατικό. Μια φορά που πήγαινε αεροπορικώς στο Σικάγο λόγω κακοκαιρίας το αεροσκάφος άλλαξε αεροδρόμιο κανείς δεν το περίμενε εκεί. Πήρε ένα ταξί και όταν έφτασα στο μοναστήρι χτύπησε την πόρτα και ζήτησε από την μοναχή να του δώσει χρήματα για να πληρώσει. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε κάθε φορά που επέστρεφε στην Ελλάδα ότι του είχαν δώσει ως τώρα τα έδινε στην οικοδέσποινα στο σπίτι που τον φιλοξενούσαν με εντολή να τα μοιράσει και πάντοτε έφευγε με ένα τσαντάκι και χωρίς χρήματα.
Εάν την δεκαετία του 1980 είχαν κάποιους ενδοιασμούς ίσως να ήταν κατανοητόν αλλά έπειτα από ένα έργο ανεπανάληπτο που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά να ιδρυθούν 17 ιερές μονές στην Αμερική και τον Καναδά κάτι το οποίον Αναντίρρητα δεν είναι έργο ανθρώπου αλλά έργο του Αγίου Τριαδικού Θεού. Το ήθελε, το ευλόγησε και το εδραίωσε. Ως εκ τούτου όποιος δεν συμφωνεί και είναι πολλοί αυτοί που δεν συμφωνούν, θα τους συνιστούσα τα παράπονα τους να τα κάνουν στο Χριστό μας την Παναγία μας και τους Αγίους των οποίων τα μοναστήρια φέρουν το όνομα τους διότι αυτό το έργο δεν είναι έργον ανθρώπου αλλά έργο του Αγίου Τριαδικού Θεού.
Ευχαριστώ δια την φιλοξενία Αθανάσιος Λύκος