Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Σχόλιο για την έκτακτη σύγκληση της Δ.Ι.Σ για το ζήτημα της Μακεδονίας

Εύλογες απορίες και δικαιολογημένα ερωτηματικά δημιουργούνται, εξ αντικειμένου, στις ψυχές των αγωνιούντων Ελλήνων με αφορμή την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) με αντικείμενο συνεδριάσεως το λεγόμενο Μακεδονικό ζήτημα, ένα κατ ουσίαν ανύπαρκτο θέμα, που όμως έχει λάβει απρόβλεπτες και διεθνείς διαστάσεις ένεκα του εθνικιστικού αλυτρωτισμού του γειτονικού προβληματικού κρατιδίου που κακοποιεί βάναυσα την ιστορική αλήθεια προς ίδιον ευτελές όφελος αλλά και ενόχου και σκοπίμου αδιαφορίας της λεγόμενης "διεθνούς" κοινότητος.
Και τούτο γιατί η ΔΙΣ έχει εκφρασθεί επί του προκειμένου ζητήματος σαφώς και εναργώς και η σχετική ανακοίνωσή της επ ουδενί καταλείπει περιθώρια αμφιβολιών, αμφισβητήσεων και παρερμηνειών, σοφιστικώς και ανιστορήτως διατυπουμένων.
Κατόπιν των ως άνω εκτεθέντων, πολύ φοβούμαι ότι ο βαθύτερος λόγος συγκλήσεως της ΔΙΣ τυγχάνει το πέραν πάσης αμφισβητήσεως γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει "στριμωχθεί" και στοχοποιηθεί από την πλευρά των εθνικώς σκεπτομένων συμπατριωτών μας εξ αιτίας της επιεικώς απαραδέκτου τοποθετήσεως του επί τη βάσει της οποίας "δεν είναι ώρα για συλλαλητήρια και φωνές"!!! Και τυγχάνει λίαν πιθανή η εκδοχή που υποστηρίζει ότι η έκτακτη σύγκληση της ΔΙΣ υπαγορεύθηκε προκειμένου η ΔΙΣ να στηρίξει δια σχετικού ανακοινωθέντος της τον διατελούντα σε καταφανή δυσαρμονία με το φρόνημα και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Κατά το κοινώς λεγόμενο, αφού τα έκανε "μαντάρα" ο αρχιεπίσκοπος, "ενεθυμήθη" το συνοδικό σύστημα διοικήσεως της Εκκλησίας!
Σεβαστοί ιεράρχες, οι συγκροτούντες την εφετινή ΔΙΣ! Αντιλαμβανόμαστε τόσο την  κρισιμότητα των καιρών, όσο και την ανάγκη ενότητος εν τη Εκκλησία! Πλην όμως, οφείλετε εν συνόδω να θέσετε τον κ.Ιερώνυμο προ των κολοσσιαίων ευθυνών του εν όψει της από μέρους του επιεικώς απαραδέκτου διαχειρίσεως του όλου ζητήματος και να διατρανώσετε την απόλυτη συμφωνία και ευαρέσκειά σας για το προ ημερών πραγματοποιηθέν  αλλά και το επικείμενο συλλαλητήριο της Αθήνας. Λίαν ορθώς, ο μέχρι πρότινος παλινωδών, κατασκανδαλίζοντας και πικραίνοντας το λαό, μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι χρήζει αναθεωρήσεως η στάση της επισήμου Εκκλησίας (προφανώς μονάχα του αρχιεπισκόπου) απέναντι στα συλλαλητήρια.
Σεβαστοί ιεράρχες! Θέσατε, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, προ των ευθυνών σας τον παραπαίοντα αρχιεπίσκοπο! Επισημάνατέ του , ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ότι τις προσωπικές του, περί συλλαλητηρίων, ιδεοληψίες οφείλει να τις κρατήσει για τον εαυτό του και να μην τις δημοσιοποιεί ευρύτερα βλάπτοντας κατ αυτόν τον τρόπο το κύρος της Ελλαδικής Εκκλησίας, διότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το ποίμνιο τις εκλαμβάνει λανθασμένα και αυθαίρετα ως επίσημες θέσεις της διοικούσης Εκκλησίας.
Η ανάγκη διατηρήσεως της εν τη Εκκλησία ενότητος δεν αντιστρατεύεται την άσκηση, από μέρους σας, της επιβαλλομένης κριτικής προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Κάτι τέτοιο, από πολλών ετών θα έπρεπε να είχατε πράξει. Ίσως, να τον φρενάρατε και να τον συγκρατούσατε από τον κατήφορο του συμβιβασμού και του ενδοτισμού τον οποίον έχει ακολουθήσει.
Έστω και τώρα οφείλετε να του ασκήσετε έντονη και ασυμβίβαστη κριτική και επί επιμονής του στην ολέθρια πολιτική που από ετών ασκεί να του υποδείξετε την υποβολή από μέρους του της παραιτήσεώς του επ αγαθώ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ της ψυχής του αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας. (Αν και για το τελευταίο υφίστανται σοβαρές και εύλογες αντιρρήσεις υπό την έννοια ότι ο πιθανός διάδοχός του να τυγχάνει χειρότερος (π.χ. Δημητριάδος (0 Θεός να μην δώσει), Μεσσηνίας, Σύρου, Αλεξανδρουπόλεως κ.ο.κ.)Τολμήσατέ το σεβασμιώτατοι! Ειδάλλως θεωρείστε συνυπεύθυνοι για την καθίζηση του κύρους της Ελλαδικής Εκκλησίας!