Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανή προπαγάνδα στην Έδεσσα. Συμμετείχαν Έλληνες βουλευτές

Είναι τραγικό το γεγονός πως οι Έλληνες βουλευτές και πολιτικάντηδες πέφτουν σε τέτοια πολιτικά λάθη και ατοπήματα την ώρα που διακυβεύονται τόσο σοβαρά εθνικά θέματα.
Οι βουλευτές Θοδώρα Τσάγκρη και Σηφάκης Ιωάννης παραβρέθηκαν και μάλιστα συμμετείχαν σε εκδήλωση στην Έδεσσα που μόνο σκοπιανή προβοκάτσια θα μπορούσε να την πει κανείς.
Από κάποιους εξτρεμιστές λοιπόν της Έδεσσας και τον «πολιτιστικό» σύλλογο Αρκούδες Μέτσκες αποφάσισαν να γιορτάσει στις 30 Δεκεμβρίου τις τζουμπρίνκες στο δημοτικό στάδιο πόλης χωρίς να έχουν πάρει άδεια από τον Δήμο και την Πυροσβεστική, επειδή στους εορτασμούς αυτούς τραγουδούν τραγούδια με σλαβικό αλυτρωτικό περιεχόμενο.
Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, μάλιστα αντέδρασε αμέσως και με δηλώσεις του λέγοντας: «Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, αλλοιώνουν την εικόνα του Έλληνα Μακεδόνα».
Οι διοργανωτές όμως υποστήριζαν ότι ο δήμαρχος και η πυροσβεστική προσπάθησαν να διακόψουν την εκδήλωση, αλλά με την παρέμβαση ενός τοπικού Μακεδόνα βουλευτή δήμαρχος και πυροσβεστική υποχρεώθηκαν σε φυγή.
Στη συνέχεια ακολούθησε και παραγγελιά από τους βουλευτές για χορό που σημαίνει ότι δεν καταλάβαιναν τι έκαναν.
Μάλιστα σχόλια στο facebook δημιούργησαν επεισόδιο καθώς ένα από αυτά έγραφε ότι οι Πόντιοι θα πρέπει να καλμάρουν και ότι θα τους υποχρεώσουμε εμείς να καλμάρουν.
Όπως αποκάλυψαν οι συμμετέχοντες στους διαλόγους τους στην εκδήλωση συμμετείχε και στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να... καταγράψει το έθιμο!
Το τοπικό σάιτ tastv.gr έγραψε ότι «την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Βουλευτής κα Τζάκρη Θεοδώρα η οποία και χόρεψε ενώ αργότερα στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής κ. Σηφάκης Ιωάννης».
Δεν λείπουν πάντως καθημερινά τα επεισόδια από τέτοιες προπαγανδιστικές συμπεριφορές που δυστυχώς αγκαλιάζονται από ντόπιους βουλευτές.
Δείτε το βίντεο που ανέβασε το tastv.gr: