Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έκανε Καβάλα... τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης


katanixis.gr: Ο νεόκοπος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο δια του στεφάνου της αδίκου διώξεως ομολογητών κληρικών, στεφανωθείς μίτρα Επισκοπική, κοντεύει να "μείνει" από απουσίες στην Καβάλα. Για ποιο λόγο άραγε απουσιάζει διαρκώς;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του katanixis.gr ο λόγος βρίσκεται στις διοικητικές εκκρεμότητες που άφησε με την εκλογή του, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Η παράνομη και ανιστόρητη fast track δίκη, που έστησε κατά των ομολογητών πατέρων π. Νικολάου Μανώλη και π.Θεοδώρου Ζήση, έχει και θλιβερή συνέχεια.
Επειδή την "καυτή πατάτα" του Επισκοπικού δικαστηρίου, την πήρε μόνος του, για να λάβει το "πατριαρχικό αντίδωρο" της επισκοπικής του θέσεως, τώρα οφείλει και να γράψει και τον επίλογο. Ατελείωτες ώρες με συναντήσεις και διαπραγματεύσεις για μια απόφαση που δε φαίνεται εύκολη. Υπερεκτίμησε τις δυνατότητες των διαδόχων του, που αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι. Κατά τα φαινόμενα η διακόσμηση του "επιταφίου" του παπά Νικόλα Μανώλη, θα είναι έργο χειρός δεσποτικής.
Ο κατήφορος της δεσποτοκρατικής παρανομίας μοιάζει να μην έχει τέλος