Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος Δήμος που στηρίζει το συλλαλητήριο για τα Σκόπια

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα ψηφίσει την στήριξη
Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου γίνεται ο πρώτος δήμος του νομού της Θεσσαλονίκης που στηρίζει ανοιχτά το συλλαλητήριο για τα Σκόπια, το οποίο διοργανώνεται για τις 21 Ιανουαρίου.
Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου και αναφέρει πως θα προταθεί έκδοση ψηφίσματος στήριξης του συλλαλητηρίου στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού λαού να σταθεί απέναντι στους παραχαράκτες της ιστορίας, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 21ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Την έκδοση ψηφίσματος στήριξης της πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, πρόκειται να προτείνει στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
Το ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα και ο ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με έντονη αγωνία τις εξελίξεις, απαιτώντας η οριστική λύση να είναι ακλόνητα ευθυγραμμισμένη με την ιστορική πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι
η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μια και είναι μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Αφουγκραζόμαστε την ανησυχία και την αγωνία όλων των Ελλήνων που για ακόμη μια φορά θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους παραχαράκτες της ιστορίας που αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονικής γης.