Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

«Αυτοκαθαιρέθηκε» από Οικουμενικός Πατριάρχης και εύχεται…

Η γραπτή επιστολή Βαρθολομαίου στον Ρ.Τ.Ερντογάν – Τον ανάγκασαν ή όχι;
Πολλοί πίστεψαν ή θέλησαν να πιστέψουν πως ήταν κάποια φάρσα. Κάποια προβοκάτσια ή στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι της Άγκυρας με στόχο τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Απ’ ότι φαίνεται όμως, η επιστολή στήριξης Βαρθολομαίου στην «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας», κάτι ανάλογο δηλαδή με την «Επιχείρηση Ειρήνης» στην Κύπρο το ΄74, περιέχει ακόμη περισσότερες «βόμβες» .
Απουσιάζει το λογότυπο του Πατριαρχείου ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν υπογράφει καν ως Οικουμενικός Πατριάρχης αλλά ως «Πατριάρχης Ιστανμπουλ»…
Αυτοκαθαιρέθηκε…
Περίεργη ιστορία…
Δείτε το
Όλη η ανακοίνωση ξανά
Αίσθηση προκαλεί η επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω της οποίας εκφράζει την στήριξή του στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».
Μια στρατιωτική επιχείρηση, που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στο Αφρίν της Συρίας και κατά τη διάρκειά της χάνονται ανθρώπινες ζωές!
«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία…»
Σύμφωνα με την επιστολή, ο κ.κ. Βαρθολομαίος εύχεται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στεφθεί με επιτυχία η στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» και παράλληλα εκφράζει την ευχή στην Τουρκία να επέλθει σύντομα η γαλήνη και στη Συρία ξανά η ειρήνη.
«Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία».
Και συνεχίζει, προσθέτοντας πως η εκκλησία προσευχόταν στον Θεό για να επιστρέψει η Ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».
«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως «υπόσχεται» και το όνομά της».
Στο 2.18 του Βίντεο