Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Το μνημόσυνο που αμαυρώθηκε από την συμπροσευχή

katanixis.gr: Είναι αμήχανη η στιγμή του σχολιασμού οικουμενιστικών εκτροπών, όταν πρόκειται για το μνημόσυνο οποιουδήποτε ανθρώπου.
Αυτό όμως ας βαραίνει τους "δράστες" και τη δική τους συνείδηση. Ο Μητροπολίτης Σύρου έχει επιδοθεί σε μια προκλητική αμφισβήτηση της πατερικής διδασκαλίας.
Η στάση του είναι παρόμοια με του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τη δικαιολογία της ύπαρξης κοινότητας Καθολικών στο νησί.
Φιγουράρει και ως πρότυπο της ένωσης που "οραματίζεται" ο Πατριάρχης.
Η ποιμαντική "αναισθησία" για την μεταστροφή των εις την ψυχόλεθρο πλάνη ευρισκομένων αιρετικών και τη σωτηρία τους είναι απελπιστική.
Καλή μετάνοια
Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ
Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αποβιώσαντος Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.
Ο Ναός κατεκλείσθη από τους πιστούς οι οποίοι και εκκλησιάσθηκαν και προσήλθαν για το Ιερό Μνημόσυνο, μεταξύ αυτών ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαος, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Ι.Βρούτσης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Διοικητές των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Τήνο, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, ο διατελέσας Δήμαρχος, διατελέσαντες Επίτροποι.
Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος ομίλησε για την θεολογία της Εκκλησίας για τα Ιερά Μνημόσυνα και για την προσευχή της Εκκλησίας εν τω συνόλω της, των κεκοιμημένων εν ουρανοίς και των στρατευομένων επί της γης ως μιας ενότητος και αναφέρθηκε στη ζωή και την δραστηριότητα του εκλιπόντος Δημάρχου.
Την εκκλησιαστική τάξη επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιερά Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.