Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Μαθητής κήρυξε πόλεμο στον καθηγητή του λόγω «πεποιθήσεων»

katanixis.gr: Το άρθρο που ακολουθεί, είναι ενυπόγραφο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των Συντακτών, άρα χωρίς να υπηρετεί εξ' ορισμού κάποιον "διαπλεκόμενο" μεγαλοεκδότη!
Αναπαρήχθη ασχολίαστο από το εκπαιδευτικό site alfavita.gr που ως ασχολίαστο μπορεί να θεωρηθεί σαν ενισχυτής σήματος της απόψεως που εκφράζει ο συντάκτης της εφημερίδας των Συντακτών!
Σε εσπερινό σχολείο της Θεσσαλονίκης λοιπόν, μαθητής ενήλικος διαφώνησε ανοιχτά με καθηγητή του. Ο μεν μαθητής πήρε τη θέση του πατριώτη και ο καθηγητής τη θέση του αριστερού.
Η υπόθεση εκτυλίχτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όποιος θέλει μπορεί να βρεί posts και σχόλια και από τις δύο πλευρές!
Για πολλά από αυτά και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει περιθώριο για εκατέρωθεν μηνύσεις... και όποιος αντέξει!
Παρακολουθώντας από μακριά την εξέλιξη, φαίνεται πως τον μαθητή θα τον φάει η μαρμάγκα! Προφανώς δεν είχε το γνωστικό υπόβαθρο να στηρίξει τις πατριωτικές του απόψεις, η πλευρά του καθηγητή τον έφερε εκεί που ήταν βολικό, στη θέση του επικίνδυνου φασίστα και εννοείται πως τώρα ο μαθητής θα πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας!
Το εντυπωσιακό είναι πόσο αυτόματα, ο καθηγητής, η τοπική ΕΛΜΕ, ο συντάκτης της εφημερίδας των Συντακτών (που δεν υπηρετεί διαπλεκόμενο εκδότη), και η κατά τα άλλα "αθώα" alfavita.gr, ενεργοποιήθηκαν κατά του μαθητή, που στα 38 του, για τους λόγους που εκείνος γνωρίζει, κάθισε στα θρανία, εξέφρασε την αντίθεσή του και τώρα βρίσκεται στο κέντρο μιας χιονοστιβάδας που απειλεί να τον καταπλακώσει!
Είναι έτσι όμως; Το ζήτημα βρωμάει και η δυσωδία είναι πολλή!
Κατ'αρχήν καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε ενήλικες μπορεί να διδάξει ΜΟΝΟΝ αν έχει πιστοποιηθεί και είναι έμπειρος στην εκπαίδευση ενηλίκων. Η συνύπαρξη ενηλίκων και ανηλίκων σε μια τάξη είναι στρέβλωση του συστήματος που παράγει, τέτοια ζητήματα!
Και λάθος απόψεις να είχε ο μαθητής, είναι ευθύνη του παιδαγωγού να δουλέψει πάνω στην επικοινωνία, την ενημερότητα και την ετοιμότητα του μαθητή, ζητώντας και τη βοήθεια του σχολικού συμβούλου!
Δευτερευόντως αν αποκαλυφθούν κολλητηλίκια του καθηγητή με την ΕΛΜΕ, την εφημερίδα των Συντακτών, το εκπαιδευτικό δίκτυο alfavita.gr και ίσως κάποιους λογαριασμούς στο βαθύ twitter, λέμε εμείς τώρα!!!, τότε το θέμα ελέγχεται για ενδεχόμενο δόλο,  ξέφυγε από κάθε έλεγχο, έγινε προσωπικό, η πλευρά του καθηγητή κάνει επίδειξη ισχύος και (ο καθηγητής) μοιάζει με τον Κιμ Γιονκ Ουν μπροστά στο μαθητή του!
Μήπως βρει όσο είναι καιρό έναν καλό δικηγόρο ο μαθητής, να επιληφθεί της υποθέσεως, γιατί η υπόθεση βρωμάει από μακριά;
Μήπως να μάθει πως έχει σημασία και τι λες και πως το λες;
Μήπως να μάθει όμως και ο καθηγητής πως υπάρχει Θεός και αν κινείται δολίως και από προσωπική εμπάθεια για τον μαθητή του, καταπατά τον όρκο του, σερνόμενος από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, που ενδεχομένως τον καθιστούν υπεύθυνο για την όλη υπόθεση, να μη ξεχνάει πως εκτός από τις εντυπώσεις και το νόμο του κράτους, υπάρχει και η Θεία δίκη;

Υστερόγραφον: 
Εμείς κάναμε σχολιασμό για δύο λόγους:
Πρώτον γιατί θεωρήσαμε εκ του πονηρού να στοχοποιείται ένας μαθητής, με ειρωνικό τρόπο και να εξουθενώνεται για τα ορθογραφικά του λάθη! Η προβαλλόμενη δικαιολογία είναι φτηνή!
Το δεύτερο είναι πως έχει πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον αντιοικουμενιστικό αγώνα!
Το σύστημα του Πατριαρχείου καραδοκεί για να ισοπεδώσει επικοινωνιακά κάθε "αφελή" κληρικό ή μοναχό που άλλοτε από άγνοια, άλλοτε από άδολη αγάπη για το Χριστό, άλλοτε επειδή παρασύρεται, βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει φορτίο που δεν μπορεί να σηκώσει!
Το φαναριώτικο σύστημα, συντονισμένα και συστηματικά, τον φέρνει εκεί που θέλει, στον ακραίο ζηλωτισμό και στην ψυχοπάθεια του φονταμενταλισμού και τον καθιστά ακίνδυνο, ως επικίνδυνο!
Ο αντιαιρετικός αγώνας κατά του Οικουμενισμού, έχει μπροστάρηδες, όχι ηγέτες! Έχει εκείνους που οι περιστάσεις απαιτούν και που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του Φανατριώτικου πολέμου λάσπης!
Θεολογική γνώση, ποιμαντική εμπειρία, γνώση του επικοινωνιακού τοπίου, μέσω διαδικτύου, σθένος και πατερικό έρεισμα για τη συνέχεια της Ορθοδόξου παραδόσεως!
Ας γίνει μάθημα ταπεινώσεως και για τους λαϊκούς, η ενίσχυση των μετόπισθεν και ας αφήσουμε στο Θεό να αναδείξει τους επόμενους μπροστάρηδες. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν είναι αχρείαστος. Όλοι μαζί στο κοινό μέτωπο, κατά της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού!
Δείτε εδώ την είδηση:
Μαθητής κήρυξε πόλεμο στον καθηγητή του λόγω «πεποιθήσεων»