Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Όλοι στο συλλαλητήριο

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Να δώσουμε δυναμικά το παρόν στις κινητοποιήσεις για την Μακεδονία
Κάλεσμα προς τα μέλη των  πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της απευθύνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της, τους καλεί «να δώσουν δυναμικά το παρόν σε όσες κινητοποιήσεις λάβουν χώρα», ενώ καταγγέλλει ότι η «κατασκευή του ψευδεπίγραφου "μακεδονικού" έθνους αποτελεί προϊόν κυρίαρχης κρατικής ιδεολογίας που υποθάλπει τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και υπαγορεύεται από τον ξένο ιμπεριαλισμό και τα συμφέροντα των υπερεθνικών ελίτ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αγωνίζεται, από της ιδρύσεως της, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των 353.000 γενοκτονημένων προγόνων μας, απέναντι σε αρνητές και πάσης φύσεως αναθεωρητές της ιστορίας.
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η ιστορική αλήθεια είναι μία και αυτή υπαγορεύεται από τα γεγονότα και όχι τις σκοπιμότητες, τις φιλοδοξίες, τα συμφέροντα ή τις πιέσεις. Ως θιασώτες της ιστορικής αλήθειας τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.
Αρνούμαστε την οποιαδήποτε συμφωνία για χρήση του ονόματος Μακεδονία από την γείτονα χώρα με ή χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς.
Καλούμε και δημοσίως, με το παρόν, τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της Ομοσπονδίας μας να πράξουν το αυτονόητο και να δώσουν δυναμικά το παρόν σε όσες κινητοποιήσεις λάβουν χώρα και θα έχουν ως στόχο την διατράνωση της άρνησης του ελληνικού λαού στην παραχάραξη της ιστορίας και την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων του.
Τέλος επιθυμούμε να τονίσουμε πως πιστεύουμε στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση είναι περισσότερο από προφανές πως η κατασκευή του ψευδεπίγραφου «μακεδονικού» έθνους αποτελεί προϊόν κυρίαρχης κρατικής ιδεολογίας που υποθάλπει τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και υπαγορεύεται από τον ξένο ιμπεριαλισμό και τα συμφέροντα των υπερεθνικών ελίτ».