Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

H αντίστροφη μέτρηση

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Αγαπητοί,
Ο χρόνος κυλάει και φτάνει στο τέλος του έπειτα από τη συμπλήρωση ορισμένου αριθμού ημερών, όμως την τελευταία ημέρα καθώς οι ώρες και τα λεπτά κυλούν ομαλά και καθώς η αλλαγή του έτους κοντεύει στην είσοδο τη χρονική και λίγο πριν εμφανιστεί, συνήθειό του μεγάλο έχει την αντιστροφή 10,9,8,7,6… Μία ακόμη σκέψη της στιγμής φέρνει μπροστά μου την εικόνα της διάβασης της Ερυθράς Θαλασσής. 
Μα θα μπορούσαν να πετάξουν πάνω από τα νερά, να αρπαγούν ως ο Ηλίας και με πύρινα άρματα να μεταφερθούν στην αντίπερα όχθη, αλλ’ όμως πεζοπορία καθοδική κι έπειτα ανηφόρα και όχι μόνον. Την άμμο πού τη βάζεις, άντε να σπρώχνεις να βγουν τα ζωντανά με τον ζυγό. Πού όμως η αντιστροφή; Τότε οι υιοί του Ισραήλ ήσαν αποκλεισμένοι στο σημείο εκείνο και πέραν τούτου ήταν αδύνατον να κινηθούν, αδιανόητον. Σήμερα; Ποιο είναι το σημείο εκείνο από το οποίο πιο πέρα δεν γίνεται να προχωρήσουμε; Αλλά να και η αντιστροφή! Τότε έφευγαν για να γλυτώσουν από τη των Αιγυπτίων δουλεία, τουτέστιν από τα σαρκικά πάθη! Σήμερα; Τότε άφησαν τα σπίτια τους και έφυγαν για να γλυτώσουν. Σήμερα, αυτοκτονούν μέσα σ’ αυτά λόγω Ε.Ε και όχι μόνον. Την άμμο πού τη βάζεις!
Αδελφοί, κολλήσαμε ή κωλώσαμε, κι αν κυλίσαμε στην αμαρτία της άνετης ζωής θα κλείσουμε τον εαυτό μας στην καταχρεωμένη πνευματικά Ε.Ε; Φυσικά το στοίχημα της ζωής και του θανάτου είναι μικρό! Το στοίχημα όμως που παίζεις και κερδίζεις χρήματα μεγάλη υπόθεση! Αλλά κάνε μία εικόνα ακόμη ή καλύτερα βάλε εσύ τα χρώματα. Η νίκη των εχθρών του Χριστού θα είναι ή όχι η απελπισία, η απιστία, η προδοσία, η απόγνωση, η πνευματική αυτοκτονία, τουτέστιν, το να πεισθείς ότι εν τω ονόματι του Ιησού δεν τελούνται πλέον θαύματα, όπως στους προτεστάντες, στους παπικούς, στους οικουμενιστές και σε όλους τους αιρετικούς... Φάγε λοιπόν τον ανώμαλο Οικουμενισμό τους, χόρτασε και… επιτέλους μετανόησε!
Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ