Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Κύριε Ιερώνυμε,
Είμαι ένα από τα πρόσφατα πνευματικά παιδιά του π. Νικόλαου Μανώλη, καθώς έχω τη τιμή να είμαι στο πετραχήλι του τα τελευταία 2 χρόνια. Δυστυχώς μακαριότατε οφείλω να σου μεταφέρω την βαθιά στεναχώρια που έχει επιφέρει στην οικογένειά μου αλλά και σε πολλά μέλη του ποιμνίου η άδικη απόφαση του επισκοπικού δικαστηρίου για τον π. Νικόλαο Μανώλη και η παραπομπή του στο συνοδικό δικαστήριο με πιθανή την καθαίρεσή του!
Από τη πρώτη στιγμή, ο π. Νικόλαος Μανώλης μας δίδαξε πώς να είμαστε αληθινοί Χριστιανοί και όχι κατά φαντασία! Μας έμαθε πώς να αντιμετωπίζουμε τις επιδράσεις της κοσμικής ζωής χωρίς να μειώνουμε τη πνευματική μας ζωή, να σεβόμαστε τους εκκλησιαστικούς τύπους και την ουσία της Πίστεώς μας, να έχουμε συνείδηση ευαγγελική και αγιοπνευματική, να έχουμε σαν πυξίδα ζωής το θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να μετέχουμε ολόψυχα και αληθινά στα μυστήρια της εξομολογήσεως και της θείας ευχαριστίας, να δεχόμαστε τις δοκιμασίες θεληματικά, να έχουμε εμπιστοσύνη στον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, να πολεμούμε τους λογισμούς, να αγαπάμε και να συγχωρούμε.
Ίσως όμως ένα από τα πιο σημαντικά ¨μαθήματα ζωής¨ που μας μετέφερε με παράδειγμα τον ίδιο του τον βίο και τον αντιαιρετικό του αγώνα (σύμφωνα πάντα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας) είναι να προφυλασσόμαστε κατά των αιρέσεων και ειδικά του οικουμενισμού που είναι η παναίρεση που μαστίζει ύπουλα στις μέρες μας! Για αυτό και ηρωικά μαχόμενος ο π. Νικόλαος Μανώλης αρχικά διέκοψε το μνημόσυνο σε αυτούς που αιρετίζουν αποδεχόμενοι και υπερασπιζόμενοι τη Σύνοδο της Κρήτης που και ο τελευταίος στο ποίμνιο κατανοεί ότι ούτε Αγία ούτε Μεγάλη ούτε Ορθόδοξη ήταν! Και αυτό ως πράξη αγάπης, για να τους συνετίσει. Και στη συνέχεια αποτειχίστηκε ακολουθώντας το μαρτυρικό δρόμο της αντίστασης!
Πολλοί οι Άγιοι της Πίστεώς μας που ήταν ομολογητές της Ορθοδοξίας και της αλήθειας και εναντιώθηκαν φανερά σε αιρετικούς στην μετά Χριστό ιστορία μας και όλοι τους μαρτύρησαν για αυτή τη πίστη τους και την ανυπέρβλητη αγάπη προς τον Κύριο. Μαρτύρησαν όπως και ο π. Νικόλαος Μανώλης και η οικογένειά του, αφού κάποιοι με εμπάθεια προς αυτόν έχουν διαβάλει τους λόγους του, τον έχουν κατηγορήσει αδίκως για σχίσμα και προσπαθούν με όλα τα μέσα να τον εξουθενώσουν και να τον καταστρέψουν. Όπως γνωρίζεται τον απομάκρυναν από την ενορία του τον Προφήτη Ηλία με προσωρινή μετάθεση στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος λόγω του αντιαιρετικού του αγώνα και κατόπιν τον έθεσαν σε αργία από εκεί, προσπαθώντας να τον εξοντώσουν οικονομικά.
Όλες αυτές οι ενέργειες όμως καταδικάζουν και τις δικές μας ψυχές κε Ιερώνυμε, αφού απομακρύνετε από κοντά μας τον πνευματικό μας πατέρα και δεν μπορούμε να εξομολογηθούμε, να κοινωνήσουμε και να κατηχηθούμε!
Εγώ σαν απλό μέλος του ποιμνίου θα ήθελα να ρωτήσω 4 πράγματα μακαριώτατε:  
  1. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ;
  2. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Ο Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΧΙΣΜΑ Ή ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑ;
  3. ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ; 
  4. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ;
Είστε η τελευταία μας ελπίδα μακαριότατε για να γλιτώσουμε τον π. Νικόλαο Μανώλη από μια άδικη και ανυπόστατη καταδίκη ώστε να συνεχίσουμε τον πνευματικό και αντιαιρετικό μας αγώνα! Μην αφήνετε εκατοντάδες Ελληνικές οικογένειες χωρίς πνευματικό! Μη μας στερείτε τον π. Νικόλαο Μανώλη!
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ!
Νικόλαος Η. Σκενδέρογλου
Μηχανικός Αυτοματισμού