Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

Αρχιερατικά μασκαρέματα

Σχόλιο katanixis.gr: Διαβάζουμε στην είδηση μεταξύ άλλων: 
"Το πρωΐ τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου, ιερουργούντος του 
Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μαξίμου, Επόπτη της Περιφερείας Υψωμαθείων.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη Κοινοτική Αίθουσα της Κοινότητας Κοντοσκαλίου θεατρική παράσταση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κοντοσκαλίου, κατά την οποία οι μικροί μαθητές του Εργαστηρίου, αναφέρθηκαν στο πνευματικό νόημα του Τριωδίου και της Μ. Τεσσαρακοστής"
Βλέπουμε και τη φωτογραφία:Αναρωτιόμαστε με ειλικρινή θλίψη: Πόση πνευματική ανευθυνότητα και ποιμαντική αδεξιότητα μπορεί να έχει Ορθόδοξος Ιερέας για να ευλογεί τέτοιες αστοχίες; Οι παιδικές ψυχούλες που διψούν για Χριστό, να μπερδεύονται έτσι ανερυθρίαστα, με τα μασκαραλίκια του κόσμου, με την ανοχή του ποιμένα τους;
Ο Θεός να μας φυλάει.
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΑΘΙΑΝΟ ΓΛΕΝΤΙ
Με χαρά, ενθουσιασμό και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε και εφέτος το αποκριάτικο Ψωμαθιανό γλέντι του ιστορικού Μορφωτικού Συνδέσμου Υψωμαθείων.
Το πρωΐ τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μαξίμου, Επόπτη της Περιφερείας Υψωμαθείων.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη Κοινοτική Αίθουσα της Κοινότητας Κοντοσκαλίου θεατρική παράσταση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κοντοσκαλίου, κατά την οποία οι μικροί μαθητές του Εργαστηρίου, αναφέρθηκαν στο πνευματικό νόημα του Τριωδίου και της Μ. Τεσσαρακοστής.
Για την μεστή περιεχομένου θεατρική παράσταση εκφράζονται συγχαρητήρια στον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο κ. Βασίλειο Ιωαννίδη, στις Ελλογ. κ. Παναγιώτα Αυγερινού και δίδα Δήμητρα Ράπτη και την Ευγεν. κ. Ζανίν Παναγιώτου, καθώς και στους μικρούς μαθητές και τις μητέρες τους.
Για την επιτυχία της εκδήλωσης και την προετοιμασία του γεύματος εκφράζονται συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αναστάσιο Χονδρόπουλο, στον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συνδέσμου Στυλιανό Γκιουλγκιούν καί τις κυρίες του Συνδέσμου Βασιλική Κατσώνη, Μαρί και Μελίνα Τσιτσέκογλου, Σοφία Κοτοπούλου και Ευγενία Ακεψιμαΐδου.
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας μοίρασε στους μικρούς μαθητές αναμνηστικά ποτήρια, στα οποία υπήρχαν φωτογραφίες των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου.
Η Περιφέρεια Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας εύχεται στους απανταχού Ψωμαθιανούς και σε όλους καλή και ευλογημένη Σαρακοστή.
Ομογένεια: Πραγματοποιήθηκε και εφέτος το αποκριάτικο Ψωμαθιανό γλέντι