Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Βαρθολομαίος - Γαβρόγλου: Πάλι η "αλεπού" στο "παζάρι";

katanixis.gr: Με ένα λιτό ανακοινωθέν πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Προφανώς το φαιδρό αυτό ανακοινωθέν προσβάλλει ευθέως τη νοημοσύνη κάθε καλοπροαίρετου αναγνώστη.
Είναι σαφές ότι επί Πατριαρχείας Βαρθολομαίου, η Εκκλησιαστική διπλωματία, έχει ξεπεράσει σε παρασκήνιο ακόμη και τους πολιτικούς, στα χνάρια της Βατικάνειας διπλωματίας.
Η σκοπιμότητα της έκδοσης ανακοινωθέντος, που δεν ανακοινώνει τίποτα, ελέγχεται για ενδεχόμενο δόλο.
Η βαθύτερη ανησυχία μας όμως είναι η πραγματική θεματολογία της συνάντησης. Τολμάει το Φανάρι να δημοσιεύσει με ειλικρίνεια, το περιεχόμενο της συνάντησης; Στο τέλος τέλος γιατί δημοσιοποίησε τη συνάντηση, φοβήθηκε μη τους "πάρει κανένα μάτι"; Μάλλον αποδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης στον συνομιλητή (τα κυβερνητικά μέσα σίγουρα θα έπαιζαν το θέμα) και αναγκάστηκε να προχωρήσει στο ανακοινωθέν.
Αναμένουμε εξελίξεις, σε σύντομο χρόνο, θα έρθουν όλα στο φως!
Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, Καθ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, o οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για την Ομογενειακή εκπαίδευση καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.