Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκληση Ερντογάν: Αδέλφια μας οι «Μακεδόνες» - Η Ελλάδα είναι λάθος

Προκλητική παρέμβαση του Τούρκου πρόεδρου: «Για εμάς Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους και θα είμαστε πάντα μαζί τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την διαπραγμάτευση Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.
Ο Ερντογάν μιλούσε σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη με θέμα τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες, το οποίο διοργανώθηκε από μεταναστευτικές ενώσεις. Η ομιλία του μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική ραδιοτηλεόραση.
«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας", επειδή η Ελλάδα είναι λάθος» δήλωσε, συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας πως «Τούρκοι και "Μακεδόνες" είναι αδέλφια»πως «για εμάς, Άγκυρα και Σκόπια είναι το ίδιο πράγμα» και πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την "Μακεδονία" και δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει όνομα».
Επιπλέον, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «άδικη» την αντίρρηση της Ελλάδας για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς αλλαγή της ονομασίας της χώρας.