Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο Άνθιμος αγιοκατατάσσει τον π. Νικόλαο Μανώλη!

Ιωάννης Μακαρούνης
Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί χαίρετε εν Κυρίω ημών Ιησού Χριστώ, πάντοτε.
Γράφω με την αγωνία ότι έχω καθυστερήσει πάρα πολύ. Οι βιοτικές υποχρεώσεις όμως πολλές φορές είναι αμείλικτες. Έχω καθυστερήσει ήδη 3 ημέρες να δηλώσω δημοσίως, ευσυνειδήτως και υπευθύνως την αμέριστη συμπαράστασή μου στον αδίκως διωκόμενο και Ορθοδοξότατο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ π. Νικόλαο Μανώλη, ο οποίος είναι ο πρώτος ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ιερέας που παραπέμπεται αντι-Κανονικώς προς καθαίρεσιν.
Φυσικά και η αμέριστη συμπαράστασή μου είναι και προς όλους τους διωκωμένους Ορθοδόξους Ομολογητές του σήμερα, είτε αυτοί είναι εκ του Αγίου Όρους ιερομόναχοι και μοναχοί, είτε εκ των εκτός Αγίου Όρους μοναστικών Αδελφοτήτων και ιερέων, αλλά και απανταχού της Γης.
Φυσικά και η αμέριστη συμπαράστασή μου είναι και προς τον π. Θεόδωρο Ζήση, και προς τον π. Φώτιο Τζούρα, και προς τον π. Σάββα Λαυριώτη, κοκ. Δεν με απασχολούν οι ασήμαντες και ανθρώπινες μικρο-διενέξεις μεταξύ των αδελφών μας. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα, αμφότεροι θα σπεύσουν, κατά το «γίνεσθε δὲ εἰς ἀλλήλους χρηστοί, εὔσπλαγχνοι, χαριζόμενοι ἑαυτοῖς καθὼς καὶ ὁ Θεὸς ἐν Χριστῷ ἐχαρίσατο ἡμῖν» (Εφ, δ΄ 32), και κατά το «ὕπαγε πρῶτον διαλλάγηθι τῷ ἀδελφῷ σου» (Ματθ. ε΄ 24)
Ούτε με απασχολούν οι μικρο-διαφορές των αδελφών ως προς την οικονομική ή την αυστηρή εφαρμογή της αποτειχίσεως. Για μένα όλοι οι αδελφοί είναι πάνω απ΄ όλα Ορθόδοξοι, πάνω απ΄ όλα Ομολογητές, πάνω απ΄ όλα αντι-Οικουμενιστές, πάνω απ΄ όλα αγαπητά αδέλφια μου υπό του γλυκυτάτου Πατρός ημών Ιησού Χριστού. Προσωπικά θα προτιμούσα την ακρίβεια, αλλά ας μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα σήμερα.
Διότι σήμερα είναι ημέρα εορτής, ημέρα χαράς! Σήμερα είναι λαμπρή ημέρα για τον π. Νικόλαο Μανώλη! Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, απεφάσισε να παρασημοφορήσει και να στεφανώσει νωρίς-νωρίς τον αντι-αιρετικό αγώνα του π. Νικολάου!  Απεφάσισε να τον συμπεριλάβει στον άγιο χορό των Ομολογητὠν Πατέρων. Των Πατέρων που διώχθησαν από αιρετικούς Επισκόπους και προϊσταμένους, επειδή δεν λύγισαν στις πιέσεις και δεν απετάχθησαν τον Χριστό, αλλά αντιθέτως, ομολόγησαν Χριστό με ζηλευτό θάρρος. Ώ της αιωνίου τιμής! Ώ της σοφίας του Θεού! Πώς φέρνει τα πράγματα! Να βάζει τον αιρετικό να παρασημοφορεί τον Ομολογητή ελεγκτή του! Πώς να μην θαυμάσει κανείς το μεγαλείο και την δόξα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού;
Άξιος! ... Άξιος! ... Άξιος! ...
Είναι μεγάλο το βάρος που καλείσαι τώρα να σηκώσεις αδελφέ μας π. Νικόλαε Μανώλη. Μετά από αυτές τις ένδοξες τιμές που εδέχθης από τον κ. Άνθιμο, ο Σατανάς «θα φάει τα λυσσακά του». Θα προσπαθήσει να σε ρίξει στην υπερηφάνεια. Μεγάλη προσοχή αγαπητέ αδελφέ π. Νικόλαε σε όλα σου! Νηστεία, προσευχή, ταπεινότητα και διάκριση! Είναι πολύ εύκολο για τον υιό της απωλείας να μετατρέψει σε όλεθρο, αυτούς τους λαμπερούς στεφάνους με τους οποίους άθελά του σε έστεψε ο κ. Άνθιμος.
Εδώ όμως φαίνεται περίτρανα και η βαθιά πλάνη μέσα στην οποία πλέουν τυφλοί οι Οικουμενιστές. Υπέθεσε αλόγως ο κ. Άνθιμος, ότι με το να κατηγορήσει τον π. Νικόλαο με την σύσταση σχίσματος, ότι έτσι θα φοβίσει τους Χριστιανούς από το πλάι του. Δεν κατάλαβε τίποτε ο κ. Άνθιμος από τόσους αιώνες Χριστιανικής ιστορίας. Δεν κατάλαβε ότι όσο και να αποκαλείς σχίσμα την Εκκλησία του Χριστού, δεν αλλάζει τίποτε. Και οι Παπικοί μας αποκαλούσαν τόσα χρόνια σχισματικούς και αιρετικούς, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να αλλάξει ποτέ την Αλήθεια.  Σχισματικό και αιρετικό κατεδίκαζαν και τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή, αλλά τελικά απεδείχθη ότι μόνος του ήταν ολόκληρη η Εκκλησία του Χριστού. Όλοι οι υπόλοιποι ήσαν «Εκκλησία» της αιρέσεως και της απωλείας.
Εάν ο κ. Άνθιμος νομίζει ότι θα απο-Χριστιανίσει το ποίμνιο με καθαιρέσεις και αφορισμούς, ας του θυμίσουμε ότι η άδικη καθαίρεση και ο άδικος αφορισμός δεν ισχύει. Τρανά ιστορικά παραδείγματα οι ούκ ολίγοι αποτειχισμένοι Άγιοί μας. Τρανό παράδειγμα η οσιακή κοίμηση και η νεκρική ευκαμψία του Ομολογητού Νικολάου Σωτηρόπουλου. Τρανότερος όλων ο λόγος του Αγίου Πνεύματος, δια γραφίδος Αγίου Αποστόλου Παύλου: «διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καὶ ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καὶ ἀκαθάρτου μὴ ἅπτεσθε, κἀγὼ εἰσδέξομαι ὑμᾶς» (Β΄ Κορ. στ΄ 17)
Παρέα με τον π. Νικόλαο Μανώλη, ας μας καθαιρέσει και ας μας αφορίσει όλους λοιπόν. Στα μάτια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μετρά η αγνή διαφύλαξις της Πίστεως. Δεν μετρά η άδικη τιμωρία ενός αιρετικού σε έναν Χριστιανό. Μετρά η ειλικρινής ευλάβεια και η ζεματιστή αγάπη που νιώθουμε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.
Ομολογώ ότι πέραν των ολίγων σχολίων μου στο διαδικτυακό ιστολόγιον «Κατάνυξις», δεν είχα δυστυχώς καμία σχέση με τον π. Νικόλαο Μανώλη. Τώρα που στεφανώθηκε τέτοιες ένδοξες τιμές για την αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο π. Νικόλαος με τραβά όπως τραβά την μέλισσα το μέλι. Τώρα θα αυξηθεί το «μελίσσι» του Χριστού! Άξιε αδελφέ π. Νικόλαε θα προσπαθήσω να σας επισκευθώ άμεσα. Βάστα γερά π. Νικόλαε! «στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε»!
Να μας ζήσεις αδελφέ π. Νικόλαε Μανώλη!  Εύγε!  Άξιος!  Ευλογείτε.
Μετά φόβου Θεού
Ιωάννης Μακαρούνης