Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Επιστολή μαθητού γυμνασίου: Η Μακεδονία στους βαρβάρους

Του  Ιωάννου  Σιάχρα
Μαθητή Γ΄ Γυμνασίου
Η χώρα μας γεμάτη ομορφιές, θησαυρούς ανεκτίμητους και τόπους άξιους του θαυμασμού για τον Δημιουργό.
Όλα αυτά, ανά τους αιώνες «ελκύουν» βάρβαρους λαούς, οι οποίοι θέλουν τη χώρα μας και εάν δεν τη θέλουν όλη, διεκδικούν τμήματά της.
Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτά τα τμήματα περιέχεται και η Μακεδονία.
Εάν η πατρίδα μας είναι η μητέρα, τότε η Μακεδονία είναι η κόρη της. Η Μακεδονία έχει να αναδείξει πολλά. Από Ελληνισμό μέχρι Ρωμιοσύνη.
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η μισή τουλάχιστον ιστορία μας, έχει γεννηθεί από τη μήτρα της Μακεδονίας. Ταλαιπωρημένη από τους συνεχής εχθρούς, αλλά ανακουφισμένη, γιατί βρέθηκαν παλληκάρια με αγάπη για την πατρίδα, τα οποία τη σώσανε. Η ανακούφιση της όμως τώρα τελειώνει.
Ξαφνικά, από το πουθενά, το όνομα της παίζεται κορώνα γράμματα. Φοβάται πώς, δεν υπάρχει πια ο Μέγας, ο Μελάς και ο Άγρας, να τη σώσουνε. Φοβάται πως, τώρα είναι χειρότερα γιατί τη δίνουμε, δε μας την παίρνουνε. Ό,τι είναι πάνω στο χώμα της, σε αυτή τη θεία ποδιά, κινδυνεύει να γίνει απόκτημα των άλλων, αυτών που η γλώσσα τους θυμίζει βαρ,βαρ,βαρ, των βαρβάρων.
Εάν ήταν μια φορά χειρότερα με τους Βουλγάρους και τους Τούρκους, τώρα είναι δέκα. Γιατί οι Σκοπιανοί εντάσσονται στο όνομα Μακεδονία και παράλληλα στην ιστορία της. Πράγμα που δεν είναι ορθό, γιατί δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την ιστορία της Μακεδονίας και κατ’ επέκταση της Ελλάδος.
Όχι ότι εμείς ήμαστε γνήσιοι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Μέγα Αλεξάνδρου, αλλά ΕΜΕΙΣ ζούμε στο γεωγραφικό χώρο, ο οποίος λέγεται Ελλάδα και ΕΜΕΙΣ δεν αυτοαποκαλούμαστε Έλληνες, αλλά ήμαστε.
Δυστυχώς ,οι Σκοπιανοί δεν έχουν να αναδείξουν τίποτα, για αυτό προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι είναι απόγονοι του Αλεξάνδρου. Κανείς πλην αυτούς δε το πιστεύουν. Χτίζοντας τεράστιο άγαλμα του στρατηλάτη (τ΄οποίο είναι χρηματοδοτημένο), κάνουν απλώς τα άλλα κράτη να γελούν εις βάρος τους.
Όμως, δυστυχώς, με αυτούς που έχουμε μπλέξει, όπου πέρα από φληναφήματα και ψέματα δε γνωρίζουν τίποτα άλλο, μια ημέρα θα μας βρει η αμφιλύκη, με τα Σκόπια να λέγονται στο χάρτη Μακεδονία.
Ας το πάρουμε απόφαση, τη Μακεδονία την έχουν πουλήσει. Έχουν δώσει το όνομα, πριν ακούσουμε εμείς για το τι πρόκειται να γίνει.
Δυστυχώς, μάταια τα κόκαλα του Μέγα Αλεξάνδρου, του Παύλου Μελά, του Τέλλου Άγρα, του Γεωργίου Δουράτσου θα τρίζουν, γιατί αυτοί δεν ακούνε ή και να ακούνε, δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Αυτό που φαίνεται ότι θέλουν, είναι ο εθνικός διχασμός.
Δεν είμαι κάποιος που γνωρίζει πολλά πάνω σε τόσο σοβαρά θέματα και ούτε έχω τη κατάλληλη γνώση.
Ούτε εθνικιστής είμαι και ούτε ασχολούμαι με την πολιτική, πέρα από τέτοια θέματα.
Την άποψη μου λέω πάνω στο θέμα, όπως το κατανοώ.
Απλά, θέλω μια πραγματική Ελλάδα, έστω και σε κρίση, αλλά πραγματική, με τα ήθη, τις παραδόσεις και το τρόπο ζωής που είχε πάντα.
~Ελλὰς οὖν ἐστι καὶ η Μακεδονία~