Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Μπουτάρης: Το 2019 αρχίζουν οι πρώτες αποτεφρώσεις

«Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά»
Μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019 θα έχουν αρχίσει οι πρώτες αποτεφρώσεις εκτιμά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών προχωρά κανονικά.
Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως «η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει να γίνει το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει απ' όλες τις διαδικασίες, που είναι άπειρες».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αυτό το διάστημα ετοιμάζεται ο φάκελος με το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο που θα κατατεθεί για έγκριση στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, στα όρια του οποίου βρίσκονται τα Κοιμητήρια. Στη συνέχεια, θα κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος το Τοπικό Ρυμοτομικό, άλλα και οι άδειες οικοδόμησης. 
«Μετά θα βγει το ΦΕΚ. Ελπίζω ότι θα έχουμε το τελικό χαρτί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις»είπε χαρακτηριστικά.