Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

3712 πολιτικοί γάμοι στη Θεσσαλονίκη μέσα σε 5 χρόνια

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πολιτικούς γάμους που έγιναν στη Θεσσαλονίκη διάστημα 2012 - 2017 παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από το Γραφείο Πολιτικών Γάμων του δήμου.
Σύμφωνα με την έρευνα ενώ τα πρώτα χρόνια υπήρχε μια αυξητική τάση στους πολιτικούς γάμους στη Θεσσαλονίκη από το 2015 καταγράφηκε μείωση σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας.
Άνοιξη οι περισσότεροι γάμοι
Την άνοιξη σύμφωνα με τα στοιχεία τελέστηκε η πλειοψηφία των γάμων και ειδικά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. Από το σύνολο των γάμων που τελέστηκαν το 86,37% ήταν ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες και το 13,63% ανάμεσα τόσο σε Έλληνες όσο και σε άτομα άλλης υπηκοότητας.
Από τους νεόνυμφους το 89% δήλωσε Ορθόδοξοι και το 11% άλλο θρήσκευμα.
Στη Θεσσαλονίκη παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο πολίτες από 60 διαφορετικές υπηκοότητες, από πέντε ηπείρους. Την πρωτιά έχουν οι βαλκανικές χώρες και ακολουθούν οι χώρες από την Πρώην Σοβιετική Ένωση.
Πάνω από τους μισούς άντρες αλλά και γυναίκες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο βρίσκονται ηλικιακά στην 10ετία 30-39. Κατά την τελευταία εξαετία περίπου 4 στους 5 γάμους τελούνται με τον άντρα να έχει μεγαλύτερη ή ίδια ηλικία με τη γυναίκα, ενώ σε τουλάχιστον 1 στους 5 γάμους η σύζυγος είναι μεγαλύτερη.
Μπουτάρης «να βρεθεί καλύτερος χώρος»
Το ενδιαφέρον του για την έρευνα έδειξε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος χώρος για την τέλεση των γάμων. Για το Σύμφωνο Συμβίωσης είπε ότι είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το γάμο γιατί ο γάμος έχει νομικές επεκτάσεις.