Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Πρωτοπρ. Ιωάννης Διώτης: Δημοσιογραφική αθλιότης

Πρωτοπρεσβύτερος Ἰωάννης Κ. Διώτης, Θεολόγος καὶ Δημοσιογράφος
Φρίκη !  Φρίκη !  Φρίκη !  Δημοσιογραφική αθλιότης. Αφόρητος δημοσιογραφική κατάπατωσις. Δημοσιογραφική γελοιότης. Δημοσιογραφική απάτη. Ιδού πως περιγράφουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριον δια την προστασίαν της Μακεδονίας εις την Πλατείαν Συντάγματος των Αθηνών (4-2-2018) φιλοκυβερνητικαί εφημερίδες της 5-2-2018: «Πασαρέλα ακροδεξιών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στο Σύνταγμα» (πρωτοσέλιδον με τα μεγαλύτερα τυπογραφικά στοιχεία). «Φανατισμός και μισαλοδοξία». «Παραληρούσαν χθες το μεσημέρι». «Χθες η μάζωξη θύμιζε κάτι μεταξύ κατηχητικού και εθνικόφρονος ΚΑΠΗ, με τη φαιδρότητα των διατεταγμένων συνθημάτων». «Τραγωδία και φάρσα». «Συγκέντρωση ψευτοπατριωτών». «Κάλεσμα των διαφόρων τρελαμένων παπάδων». «Σκηνικό πατριδοκαπηλίας». «Σκοτεινός κύκλος των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και της ακροδεξιάς». «Μία πασαρέλα ακροδεξιών και μισαλοδόξων εθνικιστών».
Εις το εν λόγω συγκλονιστικόν συλλαλητήριον συμμετείχον: Παμμακεδονικαί Ενώσεις των αποδήμων Ελλήνων, η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, η Ένωσις Αποστράτων Αξιωματικών, η Κεντρική Ένωσις Δήμων Ελλάδος, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μακεδονίας, η Ιερά Σύνοδος, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, το Άγιον Όρος και πολλοί άλλοι παράγοντες.
Οι ανωτέρω φρικιαστικοί δημοσιογραφικοί χαρακτηρισμοί αναφέρονται υβριστικώς εις όλους τους προαναφερθέντας παράγοντας. Ακόμη δε υιοθετήθη και η αποκρουστική εξαπάτησις της Αστυνομίας ότι οι διαδηλωταί του συλλαλητηρίου ήσαν 140.000, ενώ η αρχαιοτέρα αντικειμενική εφημερίς «ΕΣΤΙΑ», ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» και άλλοι εκτιμηταί ανεβίβασαν τον αριθμόν αυτόν εις 1.500.000.
Τι να είπωμεν δι’ όλα αυτά; Εδραπέτευσεν η σοβαρότης. Αποτροπιαστική και πρωτοφανής προσβολή της νοημοσύνης όλων ημών. Οι τύποι του εξωφρενικού αυτού Τύπου θεωρούν ημάς ως ηλιθίους και παρανοϊκούς. Έλεος !  Έλεος !  Έλεος !
Καλούνται αι Ενώσεις Ιδιοκτητών και Συντακτών των Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών να αποκαταστήσουν την ανατιναχθείσαν δημοσιογραφικήν δεοντολογίαν.
Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κ. Διώτης
Θεολόγος και Δημοσιογράφος