Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Πάπας Φραγκίσκος: Να μην φοβούνται τα τατουάζ οι νέοι ιερείς

«Δεν συνιστούν πρόβλημα»
Ο προκαθήμενος της Παπικής «Εκκλησίας» κάλεσε τους ιερείς να μην προσεγγίζουν με φόβο τα τατουάζ - «Ακόμη και σε πράγματα που δεν είναι τόσο καλά,α υπάρχει κάτι που θα μας οδηγήσει στην αλήθεια».
«Μην φοβάστε τα τατουάζ»δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, καλώντας τους ιερείς να τα χρησιμοποιούν για να ενθαρρύνουν το διάλογο.
«Με τους νέους ανθρώπους δεν πρέπει κανείς να φοβάται. Ποτέ. Επειδή πάντα, ακόμη και πίσω από πράγματα που δεν είναι τόσο καλά, υπάρχει κάτι που θα μας οδηγήσει σε κάποια αλήθεια», ανέφερε, ξαφνιάζοντας το ακροατήριο.
Ο προκαθήμενος της Παπικής «Εκκλησίας» σημείωσε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα «υπερβολής», όταν η άνθρωποι καλύπτουν το σώμα τους, όμως δεν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα με τα τατουάζ.  
«Τα τατουάζ συχνά συμβολίζουν συμμετοχή σε μία κοινότητα. Εσύ, νεαρέ άνδρα, που έχεις κάνει ένα τέτοιο τατουάζ, τι προσδοκείς; Σε αυτό το τατουάζ, σε ποια κοινότητα εκφράζεσαι ότι μετέχεις;»ανέφερε.
Τα σχόλιά του μεταφέρθηκαν από την ιστοσελίδα της  Παπικής «Εκκλησίας» και αφορούσαν σε ερωτήσεις που απάντησε ο Ποντίφικας για ζητήματα που αφορούν στη νέα γενιά.
Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας θα επισκεφθεί τον Αύγουστο την Ιρλανδία.