Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Με τη λέξη «δηλώνω» και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας η ορκωμοσία

Με τη λέξη «δηλώνω» και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας η ορκωμοσία των νέων στελεχών της Κυβέρνησης
Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, τα νέα μέλη της Κυβέρνησης αναμένεται να ορκιστούν σήμερα στις 12.30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με τη λέξη «δηλώνω» - αντί για «ορκίζομαι» και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων στελεχών της κυβέρνησης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό, τα νέα μέλη της Κυβέρνησης αναμένεται να ορκιστούν σήμερα στις 12.30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους.
Η γενική εκτίμηση πάντως για τον ανασχηματισμό, ο οποίος προέκυψε μετά το σκάνδαλο του επιδόματος ενοικίου, που κόστισε την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Ράνιας Αντωνοπούλου, είναι ότι περιορίζεται σε διορθωτικές κινήσεις, αποφεύγοντας να ξαναμοιράσει την τράπουλα και να προχωρήσει σε ανατροπές, ακόμη και σε τομείς και υπουργεία που ήταν εμφανώς προβληματικά εδώ και καιρό.
Είναι εμφανές ότι ο ανασχηματισμός δεν εκπέμπει κάποιο ιδιαίτερο πολιτικό μήνυμα, καθώς πρόκειται περισσότερο για τη διευθέτηση των άμεσων προβλημάτων, που δημιούργησε η ιστορία με το «χρυσό ζεύγος», παρά μία δυναμική πρωτοβουλία ώθησης του κυβερνητικού έργου.