Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Συγκέντρωση συμπαράστασης/αλληλεγγύης για τους δύο στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και μέρες στις φυλακές Αδριανούπολης οργανώνουν Σύλλογοι του Έβρου.
Οι Σύλλογοι απευθύνουν κάλεσμα σε όλο τον λαό του Έβρου να δώσει το “παρών” την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 13:30 στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας, μετά από την ποδηλατοπορεία του ΡΗΣΟΥ.
Συγκέντρωση συμπαράστασης/αλληλεγγύης προς τα παιδιά μας, τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης.
10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ. : Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ. :  Έναρξη συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας. Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» χωρίς κομματικές σημαίες και χωρίς κομματικά «χρώματα»!!
Η σύλληψη και κράτηση, ήδη επί 10 μέρες, των δύο στελεχών του Στρατού μας στις φυλακές της Αδριανούπολης είναι μία προσβολή και πρόκληση για όλον τον ελληνικό λαό και πρωτίστως για εμάς τους Εβρίτες. Ένα ασήμαντο συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη. Η συνεχιζόμενη κράτηση του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του Λοχία Κούκλατζη Δημήτρη μας εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως,  μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές Αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος. Αυτό που δεν πετυχαίνει η Πολιτική ας το πετύχει η φιλία, ο πολιτισμός και η Οικονομία. Θα αποτελεί ταπείνωση να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτε, σαν να αδιαφορούμε για την τύχη των κρατουμένων,  για την αγωνία των οικογενειών τους, και για την τιμή του Στρατού και της Πατρίδας μας. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Συμπαρίστανται οι Σύλλογοι Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδος «Ρήσος»
Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών “H Ορεστιάδα” Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Αδριανουπόλεως
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση»
ΜΑΣ ΑΡΔΑΣ Καστανεών
Β ΕΛΜΕ Εβρου
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανεών
Ακριτικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καστανεών
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου και Περιφερείας Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ακρίτες Βορείου Έβρου
Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης
Μουσικοχορευτικός Όμιλος Ορφεύς Διδυμοτείχου
Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου Θεοδώρα Καντακουζηνή
Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξ/πόλεως
Πολιτιστικός Σύλλογος Σουφλίου “Ανέμη”
Α.Ε.Σ. Ορφεύς Σοφικού
Σύλλογος Ποντίων Β. Έβρου “Ο Διγενής” Πολιτιστικός
Σύλλογος «Στέφανος Καραθεοδωρή»
Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Ν. Ορεστιάδος
Σκοπευτικός Όμιλος Ν. Ορεστιάδος
Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ Δικαίων
ΜΓΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντειας «Άγιος Γεώργιος» Σύλλογος Ποντίων Διδυμοτείχου ΡΩΜΑΝΙΑ
Πολιτιστικοί φορείς της Θράκης
Όσοι άλλοι Σύλλογοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους συμπαραστάτες, ας στείλουν σχετικό μήνυμα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου σε ένα από τα 
παρακάτω e-mail: