Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Διαρροές "στελεχών" του Υπ. Παιδείας στην "Καθημερινή" για τα Θρησκευτικά

Διαρροές "στελεχών" του Υπουργείου Παιδείας στην "Καθημερινή" για επανατύπωση των Φακέλων Μαθήματος για τα Θρησκευτικά παρά την απόφαση του ΣτΕ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, γνωστή για τη φιλόξενη στέγη που παρέχει σε "στελέχη" του Υπουργείου Παιδείας όταν αυτά θέλουν να προχωρήσουν σε διαρροές, προφανώς για να μετρήσουν αντιδράσεις, αναφέρει σε ρεπορτάζ για την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας στην απόφαση του ΣτΕ κατά των νέων Θρησκευτικών μεταξύ άλλων και τα εξής:
Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επεσήμαναν χθες στην «Κ» ότι το μάθημα διδάσκεται με βάση δύο υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν στις 16/6/2017 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, και άρα η διδασκαλία του δεν «απειλείται». Στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχιστεί η εκτύπωση των Φακέλων του Μαθητή, βάση των οποίων διδάσκονται τα επίμαχα προγράμματα σπουδών, καθώς ακόμη δεν έχουν συγγραφεί νέα σχολικά βιβλία.
Περιττό να σημειώσουμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα έπρεπε να διακινούνται ούτε καν ως διαρροές προς τον τύπο, για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει το Υπουργείο να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ κατά των "νέων" Θρησκευτικών. Θα επανέλθουμε.