Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Οι "ασπιρίνες" για τον πνευματικό πονοκέφαλο του Πατριάρχη

Ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, ο "άνθρωπος των επικίνδυνων αποστολών" του Φαναρίουκυκλοφορεί βιβλίο για το “Όραμα και την Αποστολή” του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και το προλογίζουν ο πάπας Φραγκίσκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
katanixis.gr: Άλλο ένα βιβλίο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Συγγραφέας του ο “πολύς”, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητής Θεολογίας π. Ιωάννης Χρυσαυγής. Αν και γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1958, κατοικεί στην πόλη Harpswell στο Maine των Η.Π.Α. Είναι ένας από τους προνομιούχους συνομιλητές και κοντινούς συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος τον εκτιμά δείχνοντας την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του με την κατά καιρούς ανάθεση διαφόρων σημαντικών «επικίνδυνων αποστολών», (το ζήτημα ενότητας των Εκκλησιών, τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον κ.α.).
Το 2016 είχε “την ευλογία και τιμή” να είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τις εργασίες της ψευδοσυνόδου, στο Κολυμπάρι της Κρήτης.
Η Ιστορία όμως είναι αμείλικτη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ελέγχεται ακριβώς γι αυτό το λόγο: την αποστολή του και το όραμά του. Ελέγχεται από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας. 
  • Η Πατριαρχική διγλωσσία  
  • ο υπερτονισμός της αγάπης σε βάρος της αλήθειας, 
  • ο εξοστρακισμός των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας μέσω της μεταπατερικής θεολογίας, 
  • η αμφισβήτηση της αξίας των δογμάτων της Ορθοδοξίας 
  • η Νέα Εκκλησιολογία του, που αναγνωρίζει ως Εκκλησία τους αμετανόητους αιρετικούς
  • καθώς και το γεγονός πως επιχείρισε να νομιμοποιήσει συνοδικώς στο Κολυμπάρι την παναίρεση του Οικουμενισμού 
έχει ξεσηκώσει κύμα αποτειχίσεων και διακοπής της μνημόνευσης αιρετιζόντων Πατριαρχών και Αρχιερέων, που υπέγραψαν τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου της Κρήτης.
Αυτή την αλήθεια το Φαναριώτικο Savoir Vivre δεν την αντέχει, του προκαλεί πνευματικό πονοκέφαλο. Εκδόσεις σαν και αυτήν, δεν είναι παρά “ασπιρίνες”.
Καλή μετάνοια
Την Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 6 το απόγευμα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του αφιερωματικού τόμου του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Ιωάννη Χρυσαυγή υπό τον τίτλο «BAΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ – Αποστολή και Όραμα».