Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Έφεση κατά της αθώωσης του μητροπολίτη Αμβρόσιου

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου, σύμφωνα με τη δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων.
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Αιγίου μετά από μήνυση για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους (με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο) και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.
Αφορμή, ήταν το ομοφοβικό παραλήρημα που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», έγραψε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης, ο οποίος μετά από μία πολύωρη διαδικασία αθωώθηκε, καθώς κατάφερε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους, αλλά στους πολιτικούς που υποστήριξαν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.