Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Τη ληστρική, αιρετική και οικουμενιστική ψευδοσυνόδω της Κρήτης ΑΝΑΘΕΜΑ


Έντονη αντίδραση από Φανάρι για τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ κατά της Συνόδου 
katanixis.gr: Το γκρέμισμα των αξιών στην κοινωνία μας, δεν υλοποιείται επιπόλαια ή αυθόρμητα. Ο κοινωνικός πόλεμος σχεδιάζεται και ενεργείται σε βάθος χρόνου. Ποιος θα το πίστευε πριν από 30 χρόνια πως θα αποφασίζαμε σήμερα την ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, θα συζητούσαμε για το δικαίωμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ή θα αποφασίζαμε με νόμο του κράτους την αποποινικοποίηση ναρκωτικών ουσιών.
Ανάλογες είναι και οι πρακτικές στην διοικούσα Εκκλησία. Ποιος μπορούσε πριν από 30 χρόνια να ψελλίσει έστω στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, πως ο Πάπας δεν είναι αιρετικός, ή να παραλείψει τα αναθέματα από το Τυπικό της Εκκλησίας μας; Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως οι αιρετικοί και οι κακόδοξοι θα ονομάζονται Εκκλησίες;
Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία ζούμε και είμαστε αντιμέτωποι με έναν νέο διωγμό στην Ορθοδοξία.
Σε τέτοιους καιρούς διωγμών στην Ορθοδοξία, προβατόσχημοι λύκοι, λυμαίνονται την ποίμνη του Χριστού. Ενίοτε ως Αρχιμανδρίτες στήνουν επισκοπικά δικαστήρια παρωδία, αποφαίνονται ενοχές και επιβραβεύονται από Πατριάρχες με Επισκοπικό θώκο και άλλοτε σαν δημοσιογράφοι με ύφος χιλίων Καρδιναλίων, παραγγέλλουν καθαιρέσεις και ξανά παραγγέλλουν, με μια ανεπέρειστη παρρησία που σοκάρει.
Η Εκκλησία είναι εκεί που είναι η αλήθεια και οι Οικουμενιστές έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια. Άγονται και φέρονται κομψευόμενοι πως βρήκαν άλλη νύφη ομορφότερη, την αγάπη και μας τη δειγματίζουν με κάθε ευκαιρία. Το τραγικό είναι πως δίχως την αλήθεια, βρίσκονται "εν αγάπη" μέσα στο ψέμα.
Με τον Χριστό της Ορθοδοξίας ή με τον διάβολο του Οικουμενισμού    
   
Έντονη αντίδραση από Φανάρι για τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ κατά της Συνόδου 

Τη δυσαρέσκεια και οργίλη αντίδραση του περιβάλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκέλεσαν τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ από Ιερείς της Μητρόπολης Πειραιώς
Άρθρο του Π. Α. Ανδριόπουλου στο Φως Φαναρίου

“Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου 2018, δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς, οι γνωστοί «αντι-οικουμενιστές» Άγγελος Αγγελακόπουλος και Ματθαίος Βουλκανέσκου, διάβασαν, πανηγυρικώ τω τρόπω, τα δικά τους «ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ», και αφού αναθεμάτισαν ονομαστικά τον Πάπα Φραγκίσκο και τους σημερινούς ηγέτες των Αρμενίων, των Κοπτών χριστιανών κ.α., έκλεισαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.

Είπαν επί λέξει:
«Τοις κηρύσσουσι και διδάσκουσι την αίρεσιν ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτος εστί άνευ ίσου ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τη ληστρική, αιρετική και οικουμενιστική ψευδοσυνόδω της Κρήτης του Ιουνίου 2016, τη λεγομένη Αγία και Μεγάλη Συνόδω, και τοις κακοδόξοις αυτοίς κειμένοις ΑΝΑΘΕΜΑ.»
Εκτός, δηλαδή, του Οικουμενικού Πατριάρχου, οι Πειραιώτες κληρικοί αναθεμάτισαν και τους άλλους Προκαθημένους και τους επισκόπους, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και υπέγραψαν τα σχετικά κείμενα.
Άλλαις λέξεσιν ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναθεμάτισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε θα πρέπει να οδηγήσει τους κληρικούς του στο Συνοδικό Δικαστήριο για καθαίρεση.
Όσο δεν επιλαμβάνεται του θέματος η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο.