Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

"Μυρίζει" μπαρούτι το Αίγιο- Σήμερα η δίκη Αμβρoσίου μετά από μήνυση ομοφυλόφιλων

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από τα δικαστήρια- Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ!
Στο εδώλιο του Δικαστηρίου Αιγίου θα καθίσει σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την μήνυση που υπέβαλλαν σε βάρος του ομοφυλόφιλοι. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Αμβρόσιος θέλει να δικαστεί και μάλιστα όπως ισχυρίζεται θα αποδείξει όσα λέει.
Την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου, προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους ομοφυλόφιλος, αλλά και τη διαμαρτυρία τους για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στο παρελθόν του κ. Αμβροσίου και τους επιτίθενται με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Παράλληλα σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛΑΣ, για να αποφευχθούν επεισόδια, από την στιγμή που θα αποφασίσει να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Μητροπολίτης.
Ο κ. Αμβρόσιος δικάζεται για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας και την πλευρά των ομοφυλόφιλων μηνυτών του να υποστηρίζει ότι με πρόθεση (μέσω του διαδικτύου) προέτρεψε τον κόσμο σε εναντίον τους ενέργειες, με διακρίσεις, μίσος και βία, βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, κατά τρόπο τέτοιο που τους εξέθεσε σε κίνδυνο, απειλώντας τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Το αδίκημα επικεντρώνεται στην προτροπή του ιεράρχη «φτύστε τους», που ειπώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2015 και ενόχλησε πολύ, με τον ίδιο ν' απαντά πως κι αυτόν τον ενόχλησαν «προκλητικές φωτογραφίες τους και γκέι πάρτι».
Ο Μητροπολίτης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο, απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης δίνοντας ραντεβού στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Μάλιστα μεταξύ άλλων αναφέρει πως  «γράφοντας το φτύστε τους, εννοούσε περιφρονείστε τους και η έκφρασή του είχε μεταφορικό χαρακτήρα».