Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Λάμπρος Κ.Σκόντζος, Πασχάλιες Ευχές 2018

Click to view full size image
ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος
Σεβαστοί Πατέρες, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
     «Πάσχα ιερόν ημίν σήμερον αναδέδεικται, Πάσχα καινόν, άγιον… Πάσχα τας πύλας ημίν του παραδείσου ανοίξαν, Πάσχα πάντας αγιάζον πιστούς». Με δάκρυα χαράς στα μάτια και με καρδιά που πάλει από άφατη αγαλλίαση, «Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν Άδου την καθαίρεσιν»! Η  «βασιλίς και κυρία» των αγίων εορτών είναι τα υπέρλαμπρα επινίκια της πιο μεγάλης νίκης όλων των εποχών, κατά την οποία κατατροπώθηκε ο διάβολος και καταργήθηκε ο θάνατος. 
Ο Μέγας Τροπαιούχος του Πάσχα, ο Αναστάς Κύριος μας Ιησούς Χριστός δια του εκουσίου θανάτου Του θανάτωσε δια παντός το θάνατό μας! Η κενότητα  του «όλβιου τάφου» Του βεβαιώνει πανηγυρικά και τη μελλοντική κενότητα και των δικών μας τάφων, διότι «νυνί δε Χριστός εγήγερται εκ νεκρών, απαρχή των κεκοιμημένων εγένετο» (Α΄Κορ.15,17)! Δια τούτο «ουρανοί μεν επαξίως ευφραινέσθωσαν γη δε αγαλλιάσθω»! Μεταναστάσιμη απαισιοδοξία και κατήφεια δεν δικαιολογείται πια. Το ανέσπερο αναστάσιμο φως μπορεί να διαλύει κάθε αχλή απελπισίας και θλίψεως  από τις ψυχές μας και να πληρώνει με αισιοδοξία και χαρά, ως τα μύχια, την ύπαρξή μας, διότι πιστεύουμε ακράδαντα και ομολογούμε, ότι ο Αναστάς Ζωοδότης Χριστός θα μας χαρίζει πλέρια ζωή στους ατελεύτητους αιώνες, εφ’ όσον γίνουμε εκούσιοι κοινωνοί των αστείρευτων αναστάσιμων δωρεών Του!      
       Σας εύχομαι εκ βάθους καρδιάς η ανεκλάλητη χαρά της Αναστάσεως να έχει μόνιμα πληρωμένη την ψυχή σας και το ανέσπερο αναστάσιμο φως να ιλαρύνει παντοτινά το τίμιο πρόσωπό σας. Καλή και ευλογημένη διακονία της Εκκλησίας μας.
        Ασπάζομαι την δεξιά σας με σεβασμό και τιμή.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!
ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ Θεολόγος
Αδριανουπόλεως 5 – 7, 12161 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ