Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Εκκωφαντική σιωπή για το (αισχρό) νομοσχέδιο!

Μόνο δύο βουλευτές αντέδρασαν στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
Εκκωφαντική και προκλητική είναι η σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, παρά το πλήθος επιστημονικών ερευνών που καταγράφουν σοβαρά προβλήματα στα παιδιά με ομόφυλους γονείς. 
Μέχρι στιγμής μοναδικές εξαιρέσεις είναι δύο κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν αντιδράσει δημόσια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιανάκης και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Κατσίκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα το καταψηφίσει.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του ως γιατρός και ως πολιτικός, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια ως γιατρό και ως πολιτικό με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει».
Κατά τα άλλα, σύσσωμη η αντιπολίτευση και, φυσικά, η αξιωματική αντιπολίτευση αγρόν ηγόραζε, αποφεύγοντας μέχρι στιγμής να πει οτιδήποτε για αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας.
Αντί του πολιτικού κόσμου τον ρόλο της αντιπολίτευσης αναλαμβάνουν άλλα δημόσια πρόσωπα, όπως ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος, σε αντιπαράθεσή του με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι «κανένα νομοσχέδιο δεν θα μας επιβάλει τις ανώμαλες και αρρωστημένες επιθυμίες σας». Ο Β. Τσιάρτας καταγγέλλει «αρρωστημένα πρότυπα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά πρέπει όλα να έχουν στέγη, στοργή και αγάπη, αλλά στα φυσιολογικά πλαίσια που όλοι γνωρίζουμε. Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ. Δεν είναι ούτε Ολλανδία ούτε Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα που τα αποδέχεται αυτά».