Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Να χτυπήσουμε τον Ερντογάν "εκεί που πονάει"!

Καμπάνια για μποϊκοτάζ στον τουρισμό της Τουρκίας
Το τουρκικό κράτος που άρχισε το 2018 με εισβολή και με σφαγές, κάνει σημαντικές επενδύσεις στον τουρισμό. Στα κοινωνικά δίκτυα όμως άρχισε καμπάνια υπέρ του μποϊκοτάζ στον τουρκικό τουρισμό.
Η αφίσα που κάνει έκκληση για μποϊκοτάζ στον τουρισμό, διαδίδεται μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η καμπάνια αυτή στο Twitter διεξάγεται με το χάσνταγκ “#BoycottTurkey”. Στην αφίσα υπάρχουν τα συνθήματα ¨Στοπ στον Ερντογάν¨ και ¨Όχι στον πόλεμο και στην δικτατορία¨. Ο στόχος είναι να προκαλέσει αυτούς που σκέφτονται να παραθερίσουν στην Τουρκία, να το ξανασκεφτούνε.
Σε κάποιες κοινοποιήσεις εντύπωση προκαλούνε κάποιες φράσεις του τύπου ¨Πριν βγάλετε εισιτήριο για την Τουρκία, μην ξεχνάτε ότι τα  χρήματα που θα ξοδέψετε θα πάνε στον πόλεμο¨.
Ο τουρισμός συνιστά μια σημαντική πηγή εσόδων για το τουρκικό κράτος. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω της κρίσης με την Ρωσία, ο τουρισμός είχε δεχτεί σοβαρό χτύπημα. Αλλά η προσέγγιση μεταξύ των δυο χωρών και η συμμαχία που έγινε, άνοιξε τον δρόμο για τις επιθέσεις της εισβολής και τις σφαγές στο Άφριν.
Κάτω από την σιωπή των δυτικών κυβερνήσεων κείτεται ο θάνατος εκατοντάδων πολιτών, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά, όπως και η συστηματική στοχοποίηση οικιών πολιτών. Στο κέντρο του Άφριν σπίτια, επιχειρήσεις και κτίρια υπηρεσιών λεηλατήθηκαν. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα λόγω της εισβολής και των σφαγών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια  τους. Οι επιθέσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν ως ¨εθνική γενοκτονία¨.
Το τουρκικό κράτος σε αυτό το έτος που το άρχισε με σφαγές και εισβολή, περιμένει εκατομμύρια τουρίστες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Τούρκων αρμοδίων, φέτος περιμένουν ρεκόρ τουριστών στην Αττάλεια. Το πως θα φανεί αυτό στην πράξη δεν είναι σαφές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, φέτος κατά τους δύο πρώτους μήνες υπήρξε μια αύξηση 35% και φιλοξενήθηκαν 3 εκατομμύρια τουρίστες. Στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριου οι περισσότεροι τουρίστες προήλθαν από το Ιράν με το οποίο στις συνομιλίες της Αστάνα, συνήφθη συμμαχία.
2/4/2018
Σχ: Πέραν των προφανών λόγων που έχουμε να συμπαρασταθούμε στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πια το πόσες αφορμές μας έχει δώσει η Τουρκία, ώστε να ακολουθήσουμε ΦΥΣΙΚΑ και εμείς αυτό το εμπάργκο και στον τουρισμό και στα προϊόντα τους.
Μην ξεχνάτε ο κωδικός τωρκικών προίόντων είναι 869.
ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΈΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ