Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Πολάκης κατά Μητροπολίτη Κηφισίας για τον Χόκινγκ: Ντροπή για τον «ντόπιο Ταλιμπάν»

Πολάκης κατά Μητροπολίτη Κηφισίας για τον Χόκινγκ: Ντροπή για τον «ντόπιο Ταλιμπάν»
Μετά την εγκύκλιο του Μητροπολίτη για το Πάσχα στην οποία έγραφε για τον μεγάλο αστροφυσικό ότι «έσβησε θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα».
Μύδρους κατά του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή την ποιμαντορική εγκύκλιο του ιερωμένου για το Πάσχα και τις αναφορές του στον Στίβεν Χόκινγκ.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για «βαθύ σκοταδισμό», «αίσχος και ντροπή» ενώ χαρακτηρίζει «ντόπιο ταλιμπάν» τον Μητροπολίτη.
Στην εγκύκλιό του ο κ. Κύριλλος έγραψε για τον μεγάλο αστροφυσικό ότι «έσβησε θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα» και ότι «γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
polakis-new-kif