Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Τους θυμήθηκε: Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας

Μήνυμα Τσίπρα στους Έλληνες στρατιωτικούς: Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας
Παρέμβαση για το ζήτημα της φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη, από τις τουρκικές αρχές, πραγματοποιεί με δήλωσή του στην εφημερίδα Documento ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο προς τους δύο στρατιωτικούς στη δήλωση – παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».
Πρόκειται για μήνυμα του πρωθυπουργού εν όψει του Πάσχα, το οποίο οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και 36 ημέρες.
Σήμερα ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, χωρίς διαχωριστικό τζάμι τους γονείς τους στο επισκεπτήριο που ξεκίνησε στις 13:00.
Νωρίτερα και λίγη ώρα πριν το επισκεπτήριο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.
Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».