Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Εκδήλωση για φοιτητές: "Η σύγχρονη προσέγγιση της διεμφυλικότητας"

"Ταυτότητα φύλου: Η σύγχρονη προσέγγιση της διεμφυλικότητας". Εκδήλωση για φοιτητές
katanixis.gr: Είναι αποδεκτό de facto πως ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της πληροφορίας. Παράλληλα αναπτύσσονται νέες θεωρίες και ξεπηδούν νέες ορολογίες για... παμπάλαια ζητήματα.
Το θέμα που πραγματεύεται το εν λόγω σεμινάριο, είναι από τα πρωτοκλασάτα της επιχειρούμενης κοινωνικής εξαπάτησης. Όταν το τι θέλω, το τι μου αρέσει, το τι γουστάρω ή τι μου κάνει κέφι, όταν αποθεώνεται σαν πανανθρώπινο δικαίωμα, το μέλλον των κοινωνιών μας θα είναι μάλλον βραχύ και ζοφερό!
Όταν δε για την νομιμοποίηση της εκτροπής, της ανηθικότητας και της κάθε λογής ανωμαλίας, επιστρατεύονται ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, τότε μπορούμε να μιλάμε για βαθύτατη κρίση που παραπέμπει στην Παλαιά Διαθήκη στην ιστορία με τα Σόδομα και Γόμορα.
Οι φοιτητές από τη μεριά τους έχουν μια χρυσή ευκαιρία να αναζητήσουν τη διδασκαλία του Θεού δια της ερμηνείας των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, να εννοήσουν πως τον άνθρωπο πρώτα τον αγάπησε ο Θεός.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός διδάσκει μέσω του θρήνου, επαναλαμβάνοντας: "Ευλογητός εί Κύριε διδαξόν με τα δικαιώματά Σου" όχι τα δικαιώματά ΜΟΥ.
Καλή μετάνοια σε όλους μας
Χριστός Ανέστη
"Ταυτότητα φύλου: Η σύγχρονη προσέγγιση της διεμφυλικότητας" | εκδήλωση για φοιτητές
Η Επιτροπή Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών Α.Π.Θ. οργανώνει επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: "Ταυτότητα φύλου: Η σύγχρονη προσέγγιση της διεμφυλικότητας"
Δείτε το συνημμένο για λεπτομέρειες.
Οργανωτική επιτροπή:
Επιτροπή Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών/τριών ΑΠΘ
Υπεύθυνος διοργάνωσης: Γεώργιος  Παπαζήσης
Τετάρτη 25 Απριλίου,   ώρα 17.30-19.30  
Κτίριο ΚΕΔΕΑ (http://kedea.rc.auth.gr) Αμφιθέατρο III
Προσέλευση – Εγγραφές: 17.15