Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Επιτέλους ξύπνησαν για τις αναδοχές των γκέι!

Αντίδραση της Εκκλησίας με καθυστέρηση • Καμία επίσημη ανακοίνωση για το εφιαλτικό σενάριο αναδοχής (ή και υιοθεσίας;) από ζευγάρια ομοφύλων
Κανένα κόμμα επισήμως δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αν και η Ν.Δ., μέσω διαρροών, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στο ζήτημα. «Είναι ένα θέμα το οποίο δεν είναι της παρούσης και στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά» σημειώνουν κομματικές πηγές, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. «θα αντιταχθεί και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει φέρνοντας στην επιφάνεια το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ή να επιχειρήσει να ανοίξει ένα παράθυρο μέσω της αναδοχής».
Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου υπερασπιζόταν το νομοσχέδιό της. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι ακριβώς θα καταρρεύσει όλη η ιστορία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Πιστεύω ότι η ελληνική κοινή γνώμη -και επειδή ξέρω τραγωδίες- θα αγκαλιάσει αυτό το νομοσχέδιο» εκτίμησε και αρνήθηκε το ενδεχόμενο η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια να επεκταθεί και στην υιοθεσία. Στο μεταξύ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, κατήγγειλε ότι τον στέλνουν στη Δικαιοσύνη «για τις χριστιανικές πεποιθήσεις μου περί του γάμου και της ομοφυλοφιλίας, δήθεν για την παράβαση ενός νόμου που ποτέ δεν ετέλεσα».
Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, όπως λέει, «ήλθε την ίδια μέρα και την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τη δυνατότητα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Να είναι σίγουροι οι υπέρμαχοι του αποχριστιανισμού της πατρίδας μας ότι το δικό μου εδώλιο θ’ αποτελέσει τη δική τους πολιτική ταφόπλακα».
Κάθετα αντίθετη είναι η Εκκλησία
Η Εκκλησία στρέφεται επίσημα κατά της πρότασης για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Με μια σκληρή ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετά το πρωτοσέλιδο θέμα που ανέδειξε η «δημοκρατία» για το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Θεανώς Φωτίου, καθιστά σαφές ότι η Εκκλησία έχει σαφείς θέσεις για το θέμα της τεκνοθεσίας ή της αναδοχής.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο “Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας” η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του Λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του νομοσχεδίου συζητήθηκε εκτενώς στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ και οι εκφράσεις που ακούστηκαν για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ήταν αρκετά σκληρές. Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου απλουστεύονται και ταυτόχρονα επισπεύδονται οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, ενώ «χαρτογραφούνται» όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.
Η πτυχή του νομοσχεδίου που προκαλεί αντιδράσεις είναι εκείνη που αφορά την κατοχύρωση δικαιώματος αναδοχής σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, γεγονός που ανοίγει «παράθυρο» και στην αναδοχή και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.