Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: katanixis.gr εκτός λειτουργίας για περισσότερες από 12 ώρες

“... διήλθομεν διὰ πυρὸς καὶ ὕδατος, καὶ ἐξήγαγες ἡμᾶς εἰς ἀναψυχήν.”
(ΨΑΛΜΟΣ 65ος ,στ. 12)
katanixis.gr: Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι της Κατάνυξης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται αρμοδίως για να εντοπιστούν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών, εμείς οφείλουμε να εκφράσουμε δημοσίως ένα ακόμη μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ, σε όλους εσάς επωνύμους και ανωνύμους, για το ενδιαφέρον, τις ευχές και τις προσευχές. 
Ζήσαμε άλλο ένα θαύμα που θα το μοιραστούμε μαζί σας σε ευθετότερο χρόνο. Ζούμε καταστάσεις που μας θυμίζουν σύγχρονο διωγμό. Όποιος είναι Ορθόδοξος ειλικρινά δε χρειάζεται να κάνει κάποιον σπουδαίο ομολογιακό αγώνα, μόνο να μένει σταθερός και να επαναλαμβάνει τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Εάν μάλιστα τρέφεται από την Ορθόδοξη ησυχαστική Παράδοση, τότε θα τον παρουσιάζουν σαν εξωγήινο.
Δεν είναι λοιπόν Οικουμενιστές - Αντιοικουμενιστές η μάχη, αλλά Οικουμενιστές - Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, καταγγέλοντας κάθε οικουμενιστική εκτροπή από όποιον και αν πραγματοποιείται. 
Η Κατάνυξη ενοχλεί, την μεγάλη εβδομάδα ο ψαλμωδός, τα μέσα, ακόμη και τα διαπλεκόμενα κανάλια, συνεχώς για κατάνυξη μιλούσαν. Οι Οικουμενιστές έβγαλαν φλύκταινες από την κακία τους και η κακία έσκασε στον σημερινό πειρασμό. Όλα γίνονται προς δόξαν Θεού.
Είναι αδύνατο να αισθάνεται κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός και να αδρανεί απέναντι στις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου.
Είναι αδύνατο να μη διαμαρτυρόμαστε για την αντικανονική, παράνομη και καταχρηστική δίωξη και τιμωρία των ομολογητών πατέρων π.Νικολάου Μανώλη και π. Θεοδώρου Ζήση που συντελείται μπροστά στα μάτια του πιστού λαού της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Είναι αδύνατο να αδιαφορούμε για το κύμα της διακοπής μνημόνευσης αιρετιζόντων Πατριαρχών και Αρχιερέων.
Είναι αδύνατο να σιωπούμε όταν γκρεμίζονται κελιά από την επιστασία του Αγίου όρους μοναχών που καταγγέλουν τον Οικουμενισμό σαν αίρεση και διακόπτουν το μνημόσυνο, όπως τους δίδαξε η σύγχρονη Ιστορία του Αγίου Όρους, τότε που οι Μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Παραμυθίας Παύλος και Φλωρίνης Αυγουστίνος διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Αθηναγόρα. Το ίδιο έκαναν και οι είκοσι Μονές του Αγίου Όρους αλλά και ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης.
Είναι αδύνατο να μη καταγγέλουμε τους μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο, όταν προεδρεύουν σε συνεδρίες “Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου” με τίτλο:
Αθηναγόρας και Οικουμένη”. Ποιός ο σκοπός τους εκεί; Μήπως να δωθεί “Κολυμπαρίσια” άφεση αμαρτιών για την θεολογική μασκαράτα του Π.Σ.Ε. που εκείνος εμπνεύστηκε; Μήπως, μη γένοιτο, προλειαίνεται το έδαφος για την αμαρτωλή “αγιοποίησή του”;
Είναι αδύνατο να μη προσκαλούμε κάθε στιγμή, τον πιστό λαό του Θεού, να ακούσει τη φωνή της συνειδήσεως του και να αντιδράσει.
 Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Εκείνοι είναι αιρετικοί Οικουμενιστές. Όσους καλόπιστα πίστεψαν πως θα δώσουν μάχη “εντός της Εκκλησίας”, πως θα αλυχτούν και θα παλεύουν εντός της Εκκλησίας, τους καλούμε να συνέλθουν. Η Εκκλησία είναι εκεί που βρίσκεται η αλήθεια. Όταν σύσσωμη (με ελάχιστες εξαιρέσεις) η Ιεραρχία διολισθαίνει προς την Οικουμενιστική εκτροπή, θέτει τον εαυτό της εκτός της αγίας Εκκλησίας. Η αποτείχιση από την αίρεση που κηρύττει η αιρετική ιεραρχία, προστατεύει την Εκκλησία από τα σχίσματα που προκαλούν αυτοί οι επίσκοποι και η διακοπή της μνημόνευσης τους από μέρους των ευλαβών ιερέων και η αποτείχισή μας είναι ο Ορθόδοξος και Πατερικός δρόμος για όσους θέλουμε να προφυλαχτούμε από τις πλάνες τους. Σηκώνουμε ένα τείχος και τους απομονώνουμε από την Εκκλησία ώστε να μην μολυνθούμε εμείς και ο υπόλοιπος λαός από τα βρωμερά τους κηρύγματα.

Χριστός Ανέστη