Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Εμετικό υπερθέαμα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης: Τείχη γκρεμίζονται και Άγιοι «φλέγονται»

Τουρκικές προκλήσεις | Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ένα ακόμη ρεσιτάλ άκρατου φανατισμού, αχαλίνωτης προπαγάνδας και χυδαίου εθνικισμού με την… απαραίτητη παραχάραξη της Ιστορίας, έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συμπλήρωση 565 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Ο «σουλτάνος» παρουσίασε τη δική του εκδοχή για τα ιστορικά γεγονότα, καθώς ενόψει και των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, έδωσε εντολή οι εορταστικές εκδηλώσεις να είναι υπέρλαμπρές και πομπώδεις, στήνοντας ολόκληρη παράσταση… αναπαράσταση της «μαύρης» εκείνης ημέρας για την ελληνική ιστορία.
Οι εικόνες από την «Ειδική Επίδειξη της Άλωσης» μιλούν από μόνες τους και προκαλούν ανατριχίλα.
Τα τείχη της πόλης γκρεμίζονται και Άγιοι τυλίγονται στις φλόγες, σχηματίζοντας το χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ελλάδας), ενώ λίγο αργότερα η εικόνα της Παναγίας βυθίζεται μέσα σε κάτι που μοιάζει με χρυσή λάβα…
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με συναυλία συγκροτήματος σούφι, ενώ ακολούθησε το βίντεο… υπερπαραγωγή και στη συνέχεια το ιφτάρ με τη συμμετοχή επισήμων από την Κωνσταντινούπολη και κρατικών αξιωματούχων.
Στο βίντεο εμφανίζονται ο Μωάμεθ ο Πορθητής, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Αμπντουλχαμίτ Χαν, ενώ τεράστια άλογα με Οθωμανούς καβαλάρηδες περνούν πάνω από το Βόσπορο και με ένα άλμα φτάνουν στην Πόλη για να την κατακτήσουν.
Η Κωνσταντινούπολη πνιγμένη στο «αίμα» γίνεται… Ιστανμπούλ και οι εκκλησίες… τζαμιά, ενώ οι σουλτάνοι παρακολουθούν με καμάρι.
«Προχώρα παλληκάρι μου» λέει ο αφηγητής, όταν εμφανίζεται ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. «Στο όνομα του Αλλάχ, προχώρα στο δίκαιο του Θεού και ο Θεός θα είναι μαζί σου. Εσύ προχώρα σουλτάνε μου, στο όνομα του Αλλάχ. Προχώρα στο δρόμο του δικαίου, η κυριαρχία και η φήμη σου να συνεχιστεί από εδώ στους αιώνες», φωνάζει με πάθος.
Στο 20λεπτο βίντεο παρουσιάζεται και η Μάχη της Καλλίπολης κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μία στιγμή που δεν είχε φυσικά σχέση με την Άλωση της Πόλης, αλλά επιλέχθηκε από τη μονταζιέρα της προπαγάνδας.
Από το φαντασμαγορικό σκηνικό, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει την αποθέωση ενώ ο αφηγητής λέει με πάθος: «Εσύ όμορφε στρατηγέ, δεν άλωσες μόνο μια πόλη. Έγινες πηγή έμπνευσης και στα παλληκάρια που ήρθαν μετά από εσένα. Εσύ έτσι προχώρα κύριέ μου, ο κόσμος να δει δύναμη, να δει πίστη, να δει νίκη».
Η «παράσταση» ολοκληρώνεται με τον Μωάμεθ να πατάει στην Κωνσταντινούπολη...
tourkia