Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Προς τον Θεσ/νίκης Άνθιμο: Οι δυο Έλληνες Στρατιωτικοί και οι δυο Ορθόδοξοι Κληρικοί

 
Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης
        Εὐχαριστῶ θερμά τόν ἀγαπητό ἐν Χριστῷ ἀδελφό Χρῆστο Λιβανό γιά τό ὑποστηρικτικό του ἄρθρο. Ἄς εὐχηθοῦμε ὁ ὑπέργηρος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης νά μετανοήσει πρό τοῦ φυσικοῦ του τέλους. Ἔβαλε σέ πολλούς μπελάδες τή Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας ἡ ὁποία ἀντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στό νά λάβει μία παράνομη ἀπόφαση καί νά μᾶς ὁδηγήσει στό συνοδικό δικαστήριο, μέ σκοπό νά ἱκανοποιήσει τίς ἀντικανονικές ὀρέξεις τοῦ κ. Ἀνθίμου! 
Τόσο ὁ π. Θεόδωρος, ὅσο καί ὁ γράφων, συνεχίζουμε ἐδῶ καί δεκαπέντε μῆνες νά παραμένουμε σέ ἀπαράδεκτο καθεστώς προσωρινῶν ἀπαγορεύσεων τελέσεως ἱερῶν ἀκολουθιῶν καί θείας Λειτουργίας, ἀκοινωνησίας καί ἀπαγορεύσεων ὁμιλιῶν καί κηρυγμάτων.
          Ἔχουμε ὑποστεῖ διώξεις, δικαστικές ταλαιπωρίες καί συκοφαντίες ἀπό τή μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ἡ ὁποῖα συνεχίζει νά παρανομεῖ. Δέν ἔχει κανένα ἁγιοπατερικό ἔρεισμα γιά τήν ἀπάνθρωπη καί μισαλλόδοξη συμπεριφορά της. Ἀπό τήν ἄλλη συνεχίζει νά βρίσκεται ὑποδουλωμένη στό ἅρμα τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί στίς ἀποφάσεις τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης.

Οι δυο Έλληνες Στρατιωτικοί και οι δυο Ορθόδοξοι Κληρικοί
Του κ. Χρήστου Κ. Λιβανού
Θρησκευτικού Συγγραφέως
Σύμφωνα με διαδικτυακό δημοσίευμα, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος σε κήρυγμά του κατά την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος Θεσ/νίκης αναφέρθηκε στην γνωστή σύλληψη και κράτηση από τους Τούρκους των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, λέγοντας, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η μανία των Τούρκων έπεσε σε δύο ανθρώπους, που έκαναν ένα λάθος και δεν νοούν να τους παραδώσουν και θα περάσει καιρός. Η υπόθεση αυτή έρχεται να μας βάλει σε σκέψεις πολλές. Τώρα βλέπω ότι δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη προς την ηγεσία της άλλης χώρας, που είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα. Να κάνουμε προσευχή να παρακαλέσουμε τον Θεό και να μας δώσει πίσω τους ανθρώπους μας. Να έχουμε ειρήνη, αλλά αν έρθει η ώρα ξέρουμε να πολεμάμε, ξέρουμε και να πεθαίνουμε»(Βήμα Ορθοδοξίας, 11. 3. 2018).
Το δημοσίευμα αυτό έβαλε και εμάς σε σκέψεις πολλές, τις εξής: Μήπως και η αρχιερατική μανία δεν έπεσε σε δύο άλλους επωνύμους ανθρώπους, κατοίκους του Ν. Θεσ/νίκης, μάλιστα δε ιερείς του Υψίστου, όχι διότι έκαναν κάποιο λάθος, αλλά διότι ΄καθ’υπόδειξη της συνείδήσεώς τους έκαναν χρήση ενός δικαιώματος, που τους δίνουν οι Ι. Κανόνες; Εννοούμε, φυσικά τους π. Θεόδωρο Ζήση και π. Νικόλαο Μανώλη, οι οποίοι έπαυσαν το μνημόσυνο του Μητροπολίτου των, εξ αιτίας της στάσεώς του έναντι του Οικουμενισμού και ειδικώτερα της ψευδοσυνόδου της Κρήτης. Στρατιωτικοί είναι και αυτοί, ανήκοντες όχι στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά στην απείρως ανώτερη Στρατευομένη Ορθόδοξη Εκκλησία. Ενήργησαν δε με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και κακοπάθησαν ως «καλοί στρατιώται Ιησού Χριστού» (Β’ Τιμ. 2:3). Και αντί επαίνων από την ηγεσία του Στρατεύματος, αξιώθηκαν διωγμού! Ούτως εδιώχθη προ αυτών και ο αείμνηστος ομολογητής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Αλλά τώρα αγάλλεται και ευφραίνεται στους ουρανούς! Διότι υπάρχει Θεός, ο οποίος δεν συνυπογράφει τις άδικες και αντικανονικές καταδικαστικές αποφάσεις κατά αθώων και δικαίων, αλλ’αντιθέτωςδικαιώνει, στεφανώνει και δοξάζει αιωνίως τα θύματα της αρχιερατικής εμπαθείας και μανίας.
Όσο για την εμπιστοσύνη προς την ηγεσία της γείτονος χώρας, και ο πιστός λαός, δυστυχώς, έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη του προς την εκκλησιαστική ηγεσία, βλέποντας ότι αυτή υπηρετεί αθεόφοβα και ξεδιάντροπα, αντί του Ορθοδόξου Χριστιανισμού τον επάρατο και παναιρετικό Οικουμενισμό.
Να κάνουμε, λοιπόν, και εμείς, αδελφοί αναγνώστες, προσευχή να φωτίσει ο Θεός τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο να δώσει πίσω τους δύο καλούς ποιμένες στα απορφανισμένα ποίμνιά τους, να ξαναζωντανεύσουν οι Ενορίες των, να χαρούν οι Άγγελοι και να καταισχυνθεί ο Διάβολος, που κρύβεται πίσω από κάθε αδικία παρανομία και εκκλησιαστικό σκάνδαλο. Και ο Θεός θα μας ακούσει και θα αποδώσει δικαιοσύνη.