Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Τσίπρας: Mεγάλη... νίκη να κερδίσουμε να μπει ένας όρος μπροστά από το «Μακεδονία»

Τσίπρας: Mεγάλη... νίκη να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία
Την άποψή του ότι τα Σκόπια «εδώ και 70 χρόνια λέγονται Μακεδονία» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλη νίκη να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία...».
«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση. Προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ.
«Επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι που εδώ και 70 χρόνια έχει δοθεί από άλλους» τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε για τους Σκοπιανούς: «Εδώ και 70 χρόνια λέγονται Μακεδονία, είτε στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας είτε σαν ανεξάρτητο κράτος».
«Κάποιοι ανόητοι λένε "πάτε να δώσετε"... Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε για τουςΣκοπιανούς: «Δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές».
«Άρα λοιπόν» συμπέρανε ο Αλέξης Τσίπρας «το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία είναι μια μεγάλη νίκη»!
«Είναι όφελος να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε και να ζούμε ειρηνικά» έκλεισε τις δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.