Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Νεκτάριος Δαπέργολας: «Χυδαιότητα, αλητεία, βαρύτατη προσβολή του ανθρωπίνου προσώπου...»

Νεκτάριος Δαπέργολας
Χυδαιότητα, αλητεία, βαρύτατη προσβολή του ανθρωπίνου προσώπου, μπόχα αντιπνευματικής κατάπτωσης, απερίγραπτος παραληρηματικός ευτελισμός μέσα στα πιο βρωμερά λύματα του νεοταξίτικου βούρκου.
Όταν οι ψυχώσεις μιας ανώμαλης και διεστραμμένης ανθυπομειοψηφίας επιβάλλονται φασιστικά από προκλητικές μίσθαρνες εταιρείες και την αθλιότερη όλων των ΜΚΟ, αυτήν δηλαδή που υποδυόμενη την κυβέρνηση του ψευδοκράτους εκτελεί πειθήνια τη διατεταγμένη αποστολή της (με τη συνοδοιπορία όμως βέβαια - για να μη ξεχνιόμαστε - και του μείζονος μέρους του ξοφλημένου πολιτικού κόσμου της χώρας).
Κι εσύ να βλέπεις αυτόν τον πολύχρωμο και ανείπωτα κακόγουστο συρφετό τραγικών πλασμάτων να αφοδεύει ξετσίπωτα πάνω σε κάθε έννοια αξιοπρέπειας, να ξεφτιλίζει εθνικά σύμβολα, να εξεμεί χυδαία πάνω σε κάθε όσιο και ιερό που είχε ποτέ αυτός ο τόπος. Και να ακούς και κάποια ανεκδιήγητα κνώδαλα του καθεστώτος να δηλώνουν και την υπερηφάνειά τους από πάνω, βαφτίζοντας «κοινωνία προόδου κι αλληλεγγύης» το βύθιον άγος και «αξιοπρέπεια» τον απόπατο της πιο εξαθλιωμένης παρακμής.
Κι είναι πλέον ξεκάθαρα σαν να ζεις στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας. Ελάχιστα μόλις, προτού εκραγεί ο Βεζούβιος…