Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ο Δήμαρχος Πρεσπών για φερόμενες ως δηλώσεις του

Κύριε/α
Φέρομαι στην ιστοσελίδα σας να έχω κάνει δηλώσεις σχετικά με την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας για το όνομα στις Πρέσπες. Επειδή δεν έχω κάνει καμία δήλωση, ούτε αυτές που παρουσιάζετε ως «απίστευτες» ούτε άλλες στην ιστοσελίδα σας, επειδή δεν σας γνωρίζω και δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί σας, σας παρακαλώ να αποσύρετε το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο έχει γίνει αφορμή να γίνω στόχος ανοίκειων επιθέσεων από διάφορους.
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να γίνει να γίνει υπογραφή της συμφωνίας στην οποία έχουν καταλήξει οι δύο χώρες στις Πρέσπες. Το θέμα αυτό είναι για μας διττό.
Η μία πλευρά αφορά την συμφωνία καθαυτή και σε αυτό, μετά από εισήγηση μου, έχει πάρει ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα χωρίς η λύση να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.
Το δεύτερο αφορά τη στάση μας απέναντι στον πρωθυπουργό που ακούγεται ότι θα έρθει για την υπογραφή μιας συμφωνίας με την οποία διαφωνούμε, σε αυτό είμαι επίσης ξεκάθαρος ότι η στάση μας είναι και θα είναι απολύτως θεσμική απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας μας όποιοι και αν είναι αυτοί!
Έχω την τιμή να ηγούμαι του μικρότερου Δήμου της Ηπειρωτικής Ελλάδας, αντιλαμβάνομαι ότι η περιοχή μας έχει γίνει επίκεντρο πολιτικής σύγκρουσης που υπερβαίνει το μέγεθός μας αλλά απαιτώ να μείνουν ο Δήμος και ο Δήμαρχος Πρεσπών εκτός αυτής.
Παναγιώτης Πασχαλίδης
Δήμαρχος Πρεσπών