Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Οικουμενιστική τραγωδία στο Βέλγιο

katanixis.gr: Διαβάζοντας την είδηση για την εισδοχή νέου μέλους στην Ορθοδοξία, μια υποψία για τα συναισθήματα των ακραιφνών Οικουμενιστών στη "Βελγική Εκκλησία" την είχαμε.
Να άγεσαι και να φέρεσαι σε αμύθητου κόστους χάπενιγκς, ημερίδες και εκδηλώσεις, που βαφτίζονται "διάλογος" δειγματίζοντας με κάθε ευκαιρία πως "η αγάπη μας είναι λίγο πιο μικρή απ'το σύμπαν" κολλητά με την εντολή του Κυρίου (ακρωτηριασμένη και βολική από το υπόλοιπο Ευαγγέλιο και την ερμηνεία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας) "Ίνα εν ώσιν"..
Να συγκαλείς μια αποδεκατισμένη Σύνοδο στο όνομα της ενότητος, όπου νομιμοποιήθηκε η Ουνία, το ΠΣΕ και βαφτίστηκαν Εκκλησίες οι αιρέσεις, με Αρχιερείς Παντογράφους να υπογράφουν αβέρτα στο όνομα πολλών...
Να χαρακτηρίζεις ταλιμπάν, σχισματικούς, φονταμενταλιστές και ομοφοβικούς, τους Χριστιανούς εκείνους που αντιδρούν σε όλα αυτά, με την έσχατη  πατερική δυνατότητα της διακοπή μνημόνευσης αιρετιζόντων Επισκόπων, μήπως και ταρακουνηθούν και συνέλθουν, και να τους τιμωρείς και να τους εξουθενώνεις για την Ορθόδοξη στάση τους...
…. και να σου χαλάει τη σούπα ένας Καθολικός που θέλει να επιστρέψει στην Ορθοδοξία;!!!
Μα γιατί;!!
Τόσος κόπος πως είμαστε αδερφές (ψυχές), η θεωρία των δύο πνευμόνων, η θεωρία της βαπτισματικής θεολογίας, της αλήθειας που έγινε κομματάκια και όλες οι θρησκείες πήραν από ένα σαν η αλήθεια να είναι φοντάν,… πήγε χαμένος;
Τώρα πως θα το πούμε στον Πατριάρχη;!!
Καταστεναχωρημένοι (φαίνεται στην αιτιολόγηση του συμβάντος) έστω και την ύστατη στιγμή ΔΕΝ βάφτισαν τον άνθρωπο, κολλημένοι στην πλάνη τους. Ας ενημερώσει κάποιος το παλικάρι να επιδιώξει να τον βουτήξουν...
Καλή μετάνοια
ΒΕΛΓΙΟ: ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΔΟΧΗ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη ημέρα της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, συμπαραστατούμενο από κληρικούς και διακόνους της Μητροπόλεως.
Στο τέλος του Όρθρου, και προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, ο κ. JanLukaLongo, ιταλικής καταγωγής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ρωμαιοκαθολική παράδοση, έλαβε το χρίσμα και εισήλθε στην Ορθοδοξία.
Μετά από μακρά περίοδο κατήχησης, ο οικείος Μητροπολίτης αποφάσισε να εντάξει τον εν λόγω καθηγητή στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά την εορτή της Πεντηκοστής.
Είναι σύνηθες γεγονός, άνθρωποι, που προέρχονται από διάφορες ομολογίες και παραδόσεις, βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος, αποφασίζουν ενσυνείδητα και αβίαστα να ακολουθήσουν την Ορθόδοξη παράδοση, αναγνωρίζοντας την γνησιότητα και την αλήθεια της. Μετά από μια περίοδο προετοιμασίας και κατήχησης, από ένα χρονικό διάστημα που καθορίζεται από την Ιερά Μητρόπολη, ο ενδιαφερόμενος εντάσσεται με την καθορισμένη ακολουθία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε με χαρά στο γεγονός και τόνισε την μεγάλης σημασίας ιεραποστολική δράση και μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία με τη βοήθεια του Θεού, το άνοιγμα στον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο και τον διάλογο με τις άλλες ομολογίες, επιφέρει καρπούς.
«Η ημέρα της Πεντηκοστής, η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, μας χάρισε μια ακόμα χαρά που είναι η εισδοχή ενός νέου μέλους στο σώμα της τοπικής μας Εκκλησίας.»
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, με την ανάγνωση των ευχών της Γονυκλισίας από τον Σεβασμιώτατο.